Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Analysis of authenticity markers in strawberry marmelades. Using analitical methods as HPLC, CITP, CZE, spectrophotometric. (en)
- Ovocné pomazánky - džemy a marmelády jsou často předmětem falšování, které zahrnuje zejména snižování podílu ovoce. Porušování autenticity postihuje všechny druhy produktů, často však výrobky z dražších a náročnějších surovin. V práci byl hodnocen soubor vzorků jahodových džemů dostupných na českém trhu, stanovení resp. odhad podílu jahod byl proveden na základě analýzy vybraných markerů (obsah a složení cukrů, obsah sorbitolu, obsah draslíku, formolové číslo, obsah kyseliny jablečné, citrónové, obsah fosforu, obsah a složení anthokyanových barviv). Pro sledování jednotlivých markerů byly využity techniky HPLC, kapilární izotachoforesy a spektrometrie. Pozornost byla věnována zejména analýze složení anthokyanových barviv. Byla optimalizována technika izolace a následná detekce metodou HPLC.
|
Title
| - Metody posuzování autenticity jahodových džemů - sborník
- Metody posuzování autenticity jahodových džemů - sborník (cs)
- Methods for detection of strawberries marmelades authenticity (en)
|
skos:prefLabel
| - Metody posuzování autenticity jahodových džemů - sborník
- Metody posuzování autenticity jahodových džemů - sborník (cs)
- Methods for detection of strawberries marmelades authenticity (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/03:00008525!RIV/2004/MSM/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/03:00008525
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - authenticity, strawberries, marmelade (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník - XXXIV. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Krátká, Jana
- Voldřich, Michal
- Kvasnička, František
- Čížková, Helena
- Soukupová, Veronika
- Schovánková, Jana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářského průmyslu
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |