Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Obsahy fenolických kyselin (PA) byly sledovány u tří odrůd trav a tří odrůd jetele lučního z hlediska bilogického (části rostliny, fenofáze, pořadí seče) a technologického (silážování, aerobní degradace siláže, sušení). Obsah PA byl vyšší u trav (Loliuma Festuca) než u jetele (Trifolium pratense). Rozdíly byly nalezeny i mezi jednotlivými odrůdami a vždy byl obsah PA vyšší u čerstvé hmoty než u sena nebo siláže. Negativní účinky PA na chutnost a stravitelnost píce mohou být způsobeny změnami poměru me zi PA a obsahem dusíkatých látek, vlákniny, případně energie.
- The content of phenolic acid (PA) was determined in three grass varieties as well as in three red clover varieties from the biologic (plant parts, maturity, sequence of the harvesting cut) and the technologic (drying, ensiling, aerobic deterioration) points of view. The PA content was higher in grasses (Lolium a Festuca) than in red clover (Trifolium pratense). The differences between varieties were noticeable and the PA content was higher in the fresh forage than in hay or in silage. The negative influence of PA on palatability and digestibility of forage can be caused by changing PA/crude protein ratio or PA/crude fibre ratio. (en)
|
Title
| - Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin
- Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin (cs)
- Factors affecting phenolic acids levels in some grasses and red clover (en)
|
skos:prefLabel
| - Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin
- Faktory ovlivňující obsah fenolických kyselin u vabraných pícnin (cs)
- Factors affecting phenolic acids levels in some grasses and red clover (en)
|
skos:notation
| - RIV/60461373:22330/01:00004594!RIV/2004/GA0/223304/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60461373:22330/01:00004594
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - phenolic compounds, determination, grass, red clover, topology, processing (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Biologicky aktivní fenolické látky v zemědělských plodinách
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Loučka, Radko
- Moravcová, Jitka
- Machačová, Eliška
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav rostlinné výroby Praha-Výzkumná stanice Jevíč
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |