Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Význam sledování a hodnocení vztahů mezi genetickým založením dojnic a úrovní užitkovosti, ale také technologickou či zdravotní kvalitou mléka spočívá v objevení nových informací využitelných v mnoha dalších oborech lidské činnosti. V současné situaci podrobného sledování kvality živočišných produktů včetně případných zdravotních rizik jejich konzumace získávají tyto nové poznatky na důležitosti. Můžeme předpokládat, že otázka zdůraznění genetického základu pro jednotlivé typy mléčných bílkovin v selekce skotu bude řešena v relativně blízké budoucnosti. Stejně jako jsou v současnosti šlechtitelské cíle a programy rozšiřovány o ukazatele reprodukce a zdraví chovaných zvířat. Při hodnocení mléčné užitkovosti dojnic plemene jersey v závislosti na jejich genotypu pro k-kasein je patrný výrazný rozdíl v úrovni užitkovosti mezi jednotlivými sledováními, který činí 1033-1229 kg mléka od roku 1998 do 2005. V produkci pevných složek je situace obdobná, kdy rozdíl v produkci tuku je 72-102 kg a u bílkovi
- Význam sledování a hodnocení vztahů mezi genetickým založením dojnic a úrovní užitkovosti, ale také technologickou či zdravotní kvalitou mléka spočívá v objevení nových informací využitelných v mnoha dalších oborech lidské činnosti. V současné situaci podrobného sledování kvality živočišných produktů včetně případných zdravotních rizik jejich konzumace získávají tyto nové poznatky na důležitosti. Můžeme předpokládat, že otázka zdůraznění genetického základu pro jednotlivé typy mléčných bílkovin v selekce skotu bude řešena v relativně blízké budoucnosti. Stejně jako jsou v současnosti šlechtitelské cíle a programy rozšiřovány o ukazatele reprodukce a zdraví chovaných zvířat. Při hodnocení mléčné užitkovosti dojnic plemene jersey v závislosti na jejich genotypu pro k-kasein je patrný výrazný rozdíl v úrovni užitkovosti mezi jednotlivými sledováními, který činí 1033-1229 kg mléka od roku 1998 do 2005. V produkci pevných složek je situace obdobná, kdy rozdíl v produkci tuku je 72-102 kg a u bílkovi (cs)
- The impact of evaluation of relation-ship between genetic base of dairy cows and level of milk production, but of technology and health quality of milk too, is in discovering new informations usable in many human branchs of activity. This new knowledges retrieve higher impact in present world-widesituation, when attention is focused to quality level of animal products. We can suppose, the question of enforcement of genetic base-line for types of milk protein in cattle selection will be trying to find a solution in near future. The same way is in about enlargement of selection goals and breeding schemes of reproduction and health traits of farm animals for example. The results of our milk production and milk composition evaluation in relation to genetic base of milk protein determined significant differences in research in 1998 and 2005 too. Milk productin is higher about 1033-1229 kg of milk in 2005. Milk composition is on the same trend, milk protein is higher about 48-78 kg of and fatt about (en)
|
Title
| - Polymorfismus mléčných bílkovin u jerseyských dojnic
- Polymorphism of milk protein in Jersey dairy cows (en)
- Polymorfismus mléčných bílkovin u jerseyských dojnic (cs)
|
skos:prefLabel
| - Polymorfismus mléčných bílkovin u jerseyských dojnic
- Polymorphism of milk protein in Jersey dairy cows (en)
- Polymorfismus mléčných bílkovin u jerseyských dojnic (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41410/06:17350!RIV07-MZE-41410___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QF3020), Z(MSM6046070901)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41410/06:17350
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - amp,#954,-kasein,genotype,milk production,health impact (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník z příspěvků ze semináře „Možnosti využití molekulární a populační genetiky pro šlechtění skotu na vyšší kvalitu produktů''
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kott, Tomáš
- Louda, František
- Stádník, Luděk
- Toušová, Renata
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |