About: Polymorfismus mléčných bílkovin u jerseyských dojnic     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Význam sledování a hodnocení vztahů mezi genetickým založením dojnic a úrovní užitkovosti, ale také technologickou či zdravotní kvalitou mléka spočívá v objevení nových informací využitelných v mnoha dalších oborech lidské činnosti. V současné situaci podrobného sledování kvality živočišných produktů včetně případných zdravotních rizik jejich konzumace získávají tyto nové poznatky na důležitosti. Můžeme předpokládat, že otázka zdůraznění genetického základu pro jednotlivé typy mléčných bílkovin v selekce skotu bude řešena v relativně blízké budoucnosti. Stejně jako jsou v současnosti šlechtitelské cíle a programy rozšiřovány o ukazatele reprodukce a zdraví chovaných zvířat. Při hodnocení mléčné užitkovosti dojnic plemene jersey v závislosti na jejich genotypu pro k-kasein je patrný výrazný rozdíl v úrovni užitkovosti mezi jednotlivými sledováními, který činí 1033-1229 kg mléka od roku 1998 do 2005. V produkci pevných složek je situace obdobná, kdy rozdíl v produkci tuku je 72-102 kg a u bílkovi
  • Význam sledování a hodnocení vztahů mezi genetickým založením dojnic a úrovní užitkovosti, ale také technologickou či zdravotní kvalitou mléka spočívá v objevení nových informací využitelných v mnoha dalších oborech lidské činnosti. V současné situaci podrobného sledování kvality živočišných produktů včetně případných zdravotních rizik jejich konzumace získávají tyto nové poznatky na důležitosti. Můžeme předpokládat, že otázka zdůraznění genetického základu pro jednotlivé typy mléčných bílkovin v selekce skotu bude řešena v relativně blízké budoucnosti. Stejně jako jsou v současnosti šlechtitelské cíle a programy rozšiřovány o ukazatele reprodukce a zdraví chovaných zvířat. Při hodnocení mléčné užitkovosti dojnic plemene jersey v závislosti na jejich genotypu pro k-kasein je patrný výrazný rozdíl v úrovni užitkovosti mezi jednotlivými sledováními, který činí 1033-1229 kg mléka od roku 1998 do 2005. V produkci pevných složek je situace obdobná, kdy rozdíl v produkci tuku je 72-102 kg a u bílkovi (cs)
  • The impact of evaluation of relation-ship between genetic base of dairy cows and level of milk production, but of technology and health quality of milk too, is in discovering new informations usable in many human branchs of activity. This new knowledges retrieve higher impact in present world-widesituation, when attention is focused to quality level of animal products. We can suppose, the question of enforcement of genetic base-line for types of milk protein in cattle selection will be trying to find a solution in near future. The same way is in about enlargement of selection goals and breeding schemes of reproduction and health traits of farm animals for example. The results of our milk production and milk composition evaluation in relation to genetic base of milk protein determined significant differences in research in 1998 and 2005 too. Milk productin is higher about 1033-1229 kg of milk in 2005. Milk composition is on the same trend, milk protein is higher about 48-78 kg of and fatt about (en)
Title
  • Polymorfismus mléčných bílkovin u jerseyských dojnic
  • Polymorphism of milk protein in Jersey dairy cows (en)
  • Polymorfismus mléčných bílkovin u jerseyských dojnic (cs)
skos:prefLabel
  • Polymorfismus mléčných bílkovin u jerseyských dojnic
  • Polymorphism of milk protein in Jersey dairy cows (en)
  • Polymorfismus mléčných bílkovin u jerseyských dojnic (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41410/06:17350!RIV07-MZE-41410___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 119;132
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3020), Z(MSM6046070901)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 492869
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41410/06:17350
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • amp,#954,-kasein,genotype,milk production,health impact (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [31481B34D2FF]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • VUCHS Rapotín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • VUCHS Rapotín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník z příspěvků ze semináře „Možnosti využití molekulární a populační genetiky pro šlechtění skotu na vyšší kvalitu produktů''
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kott, Tomáš
  • Louda, František
  • Stádník, Luděk
  • Toušová, Renata
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VUCHS Rapotín
https://schema.org/isbn
  • 80-903142-5-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41410
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software