Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The work is about the effect of different nutrition levels on meat quality in pigs. The test included 72 sex balanced pigs (36 barrows +36 gilts) and was divided into 3 phases, during which animals were fed by feeding mixtures with a different components share. The animals were divided into two groups, one of which was fed ad-lib, and the second from 80 kg of live weight a restricted, both barrows and gilts. From obtained results it is evident that the nutrition affects MLLT area, muscle fibers diameter, perimeter, circularity and different muscle fiber types share. Level of nutrition also significantly affects the meatness of pigs. The food technique also affects the meat color. (en)
- Práce se zabývá vlivem rozdílné úrovně výživy na kvalitu vepřového masa. V testu bylo zahrnuto 72 prasat, oddělených dle pohlaví (36 vepříků+ 36 prasniček, kterým během třech fází byla míchána krmná směs s různým podílem komponent. Zvířata byla rozdělena do dvou skupin. První skupina byla krmena ad-libitně, u druhé skupiny proběhla restrikce od 80 kg u vepříků i prasniček. Z dosažených výsledků vyplývá vliv výživy na plochu MLLT, průměr svalových vláken, obvod, kruhovitost a podíl různých typů svalových vláken. Úroveň výživy také významně ovlivnila zmasilost prasat. Na barvu masa má vliv i technika výživy.
- Práce se zabývá vlivem rozdílné úrovně výživy na kvalitu vepřového masa. V testu bylo zahrnuto 72 prasat, oddělených dle pohlaví (36 vepříků+ 36 prasniček, kterým během třech fází byla míchána krmná směs s různým podílem komponent. Zvířata byla rozdělena do dvou skupin. První skupina byla krmena ad-libitně, u druhé skupiny proběhla restrikce od 80 kg u vepříků i prasniček. Z dosažených výsledků vyplývá vliv výživy na plochu MLLT, průměr svalových vláken, obvod, kruhovitost a podíl různých typů svalových vláken. Úroveň výživy také významně ovlivnila zmasilost prasat. Na barvu masa má vliv i technika výživy. (cs)
|
Title
| - Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa
- Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa (cs)
- The effect of controlled nutrition on quantitative and qualitative indicators of pork (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa
- Vliv řízené výživy na kvantitativní a kvalitativní ukazatele vepřového masa (cs)
- The effect of controlled nutrition on quantitative and qualitative indicators of pork (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/11:52733!RIV12-MSM-41210___
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/11:52733
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pig, food technology, quality, meat fiber (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Research in Pig Breeding - Výzkum v chovu prasat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Brzobohatý, Luboš
- Okrouhlá, Monika
- Stupka, Roman
- Čítek, Jaroslav
- Šprysl, Michal
|
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |