About: Müsli ve výživě koní     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo porovnat vliv dvou krmných dávek se stejnou energetickou hodnotou a kvalitativně i kvantitativně rozdílným obsahem škrobu u klusáckých koní. Kontrolní skupina koní pokračovala v předchozí krmné dávce a koním pokusné skupiny byla po dobu 8 týdnů podávána místo ovsa doplňková krmná směs NutriHorse müsli PERFORMANCE. LDL cholesterol. 18 hodin po zátěži u koní skupiny K byly hodnoty HDL cholesterolu signifikantně vyšší (P< 0,05) v porovnání s klidovými hodnotami na konci pokusu. Byla prokázána určitá tendence vyšší potřeby endogenních tuků u kontrolní skupiny koní. Ostatní zjištěné změny byly důsledkem tréninkového procesu a odezvy na podstoupenou zátěž. Krmné dávky byly tedy sestaveny adekvátně k typu zátěže a plně odpovídaly potřebám koní. V praktických podmínkách nám krmivo müsli umožňuje předkládat nižší obsah škrobu v krmné dávce se stejnou energetickou hodnotou krmiva a tím dává možnost snížit zdravotní rizika.
  • Cílem práce bylo porovnat vliv dvou krmných dávek se stejnou energetickou hodnotou a kvalitativně i kvantitativně rozdílným obsahem škrobu u klusáckých koní. Kontrolní skupina koní pokračovala v předchozí krmné dávce a koním pokusné skupiny byla po dobu 8 týdnů podávána místo ovsa doplňková krmná směs NutriHorse müsli PERFORMANCE. LDL cholesterol. 18 hodin po zátěži u koní skupiny K byly hodnoty HDL cholesterolu signifikantně vyšší (P< 0,05) v porovnání s klidovými hodnotami na konci pokusu. Byla prokázána určitá tendence vyšší potřeby endogenních tuků u kontrolní skupiny koní. Ostatní zjištěné změny byly důsledkem tréninkového procesu a odezvy na podstoupenou zátěž. Krmné dávky byly tedy sestaveny adekvátně k typu zátěže a plně odpovídaly potřebám koní. V praktických podmínkách nám krmivo müsli umožňuje předkládat nižší obsah škrobu v krmné dávce se stejnou energetickou hodnotou krmiva a tím dává možnost snížit zdravotní rizika. (cs)
  • The aim of the present study was to determine the effect of two types of diet with quantitative and qualitative difference in the amount of starch. Experimental group (E, n=5) was feeded for 8 weeks of training period by doses which had supplyed oats by „supplementary feed mixture NutriHorse müsli PERFORMANCE“. Feeding doses were related to the weight and rate of workload. The differences between groups (C a E) were not extended. Statistical significant decrease (P< 0,05) of LDL cholesterol was detected at the horses of control group (C). 18 hours after exercise was identified a statistically significant increase of HDL cholesterol (P< 0,05) at the horses of group C. Tendency to higher endogenous fat demand at control group was manifested. Other detected parametres were results of training period. Feed rations were in accordance with the type of exercise and nutritional demand of horses. Feedstuff „müsli“ enable us to serve lower amounts of starch in diet and decline health hazard (en)
Title
  • Müsli ve výživě koní
  • Müsli and nutrition of the horses (en)
  • Müsli ve výživě koní (cs)
skos:prefLabel
  • Müsli ve výživě koní
  • Müsli and nutrition of the horses (en)
  • Müsli ve výživě koní (cs)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/10:49672!RIV11-MSM-41210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6046070901)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 273259
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/10:49672
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • horse, nutrition, energetic and fat metabolism, exercise (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [051A17A30950]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Krmivářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 14
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Rajmon, Radko
  • Härtlová, Helena
  • Zita, Lukáš
  • Saifrtová, Lucie
  • Mendlík, Jaroslav
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
  • 0
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1212-9992
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 97 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software