Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Organismus dojnic je po otelení velice namáhán zvyšující se produkcí mléka. To se projevuje poklesem tělesné kondice a změnou obsahu pevných složek mléka. Cílem této práce bylo hodnocení vztahu obsahu mléčného tuku a tělesné kondice v prvních 5 týdnech laktace u 365 dojnic českého strakatého skotu. V průběhu sledovaného období docházelo k předpokládanému poklesu obsahu tuku i tělesné kondice. Korelace mezi jednotlivými hodnoceními kondice se ukázaly jako střední až vysoké (P<0,05). Korelace mezi obsahem tuku v jednotlivých vzorcích byly zjištěny nízké až střední (P<0,05) a mezi obsahem tuku a tělesnou kondicí jako velice nízké a neprůkazné.
- Organismus dojnic je po otelení velice namáhán zvyšující se produkcí mléka. To se projevuje poklesem tělesné kondice a změnou obsahu pevných složek mléka. Cílem této práce bylo hodnocení vztahu obsahu mléčného tuku a tělesné kondice v prvních 5 týdnech laktace u 365 dojnic českého strakatého skotu. V průběhu sledovaného období docházelo k předpokládanému poklesu obsahu tuku i tělesné kondice. Korelace mezi jednotlivými hodnoceními kondice se ukázaly jako střední až vysoké (P<0,05). Korelace mezi obsahem tuku v jednotlivých vzorcích byly zjištěny nízké až střední (P<0,05) a mezi obsahem tuku a tělesnou kondicí jako velice nízké a neprůkazné. (cs)
- Organism of dairy cows after calving is very exposed to rising milk production. This is reflected in a decrease in physical fitness and change the content of solid components of milk. The aim of this work was evaluation of the relationship between fat content and body condition score in the first 5 weeks of lactation at 365 cows of Czech Pied cattle. There was a projected decrease in fat content and body condition score during the monitoring period. Correlations between condition evaluations proved as middle to high (P <0.05). Correlation between fat content in individual samples were found as low to middle (P <0.05) and between fat and body condition score as very low and insignificant. (en)
|
Title
| - Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu
- Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu (cs)
- Milk fat content and physical condition of the Czech Pied cattle (en)
|
skos:prefLabel
| - Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu
- Obsah mléčného tuku a tělesná kondice u českého strakatého skotu (cs)
- Milk fat content and physical condition of the Czech Pied cattle (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/10:19531!RIV11-MSM-41210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/10:19531
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Czech Pied cattle, dairy cows, lactation, milk content, body condition (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Beran, Jan
- Stádník, Luděk
- Vacek, Mojmír
- Ducháček, Jaromír
- Vodková, Zuzana
- Weberová, Veronika
- Švagrová, Hana
|
http://linked.open...ain/vavai/riv/wos
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |