About: Kvalita olejnin při intenzivní produkci.     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The oil content as the most important sign is genetically conditional feature and successin factors her influences is : variety ( 1-4%), year and area of cultivation (1-3%), after harvest treatment )0,5-1%), compaction of the soil (0,5- 1%), complex of agrotechnical influence. Besides variety exhibits considerable on the oil content year with the lowest value in 1999/00 and the highest 2003/04. Cold localities- Petrovice, Měřín, Kelč, definite prove, namely in year 2003/04 significantly increase of theoil content in compare with the warm localities - Dub, Humburky, Hrotovice. Between these localities stand Vstiš, Chrášťany, which their climatic conditions also line up the value of oil content between the both extreme value. The intensive technology isas one of obstacle crop technologies. Intensive technology stimulate rapeseed to maximum yield leading for decreasing of oil content. In this case the most significant is first of all application rates of nitrogen in the spring with the application of (en)
  • Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 - 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 -3%), posklizňové ošetření (0,5 - 1%), Utužení půdy (0,5 - 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- Petrovice, Měřín, Kelč, jasně prokazují, zejména v r.2003/04 významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami - Dub, Humburky, Hrotovice. Mezi těmito stojí lokality Vstiš, Chrášťany které svými klimatickými podmínkami též staví hodnoty olejnatosti mezi obě krajní hodnoty. Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Hektarový výnos tuku může být
  • Olejnatost jako nejvýznamnější kvalitativní znak je geneticky podmíněnou vlastností a posloupnost faktorů ji ovlivňující je: odrůda (1 - 4%), ročník a pěstitelské oblasti (1 -3%), posklizňové ošetření (0,5 - 1%), Utužení půdy (0,5 - 1%) komplex agrotechnických vlivů. Vedle odrůdy na olejnatosti se výrazně projeví ročník s nejnižší v r.1999/00 a nejvyšší 2003/04. Chladné lokality- Petrovice, Měřín, Kelč, jasně prokazují, zejména v r.2003/04 významný nárůst olejnatosti ve srovnání s teplými lokalitami - Dub, Humburky, Hrotovice. Mezi těmito stojí lokality Vstiš, Chrášťany které svými klimatickými podmínkami též staví hodnoty olejnatosti mezi obě krajní hodnoty. Intenzifikační technologie se jeví jako jeden z úskalí pěstebních technologií. Intenzivní technologie vybudí řepku k maximálnímu výnosu, vedoucí ke snížení olejnatosti. V tomto nejvýznamnější roli má především přihnojování před, či na počátku kvetení, které v důsledku podpory biosyntézy bílkovin snižuje olejnatost. Hektarový výnos tuku může být (cs)
Title
  • Kvalita olejnin při intenzivní produkci.
  • Kvalita olejnin při intenzivní produkci. (cs)
  • Oilseed Crop Quality in the Intensive Production (en)
skos:prefLabel
  • Kvalita olejnin při intenzivní produkci.
  • Kvalita olejnin při intenzivní produkci. (cs)
  • Oilseed Crop Quality in the Intensive Production (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/05:###11538!RIV06-MZE-41210___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 69;73
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(QF3246)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 527524
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/05:###11538
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • winter rapeseed, oil content, variety, year, locality, growing intensity, experimental, economical (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1165BCF42CFD]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • ČZU v Praze, 22.2.2005, Hrotovice, 23.2.2005
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Odborná skupina pro tuky, detergenty a kosmetic
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Agricultura-Scientia-Prosperitas: Řepka, mák, slunečnice a hořčice
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bečka, David
  • Zukalová, Helena
  • Vašák, Jan
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze. Agronomická fakulta. Katedra rostlinné výroby; Česká zemědělská společnost
https://schema.org/isbn
  • 80-213-1289-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software