Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - For objective ranging of leguminous like compensation prohibited animals flour, or compensation of costly extracts oil meal, it is necessity knows not only values of feeds with chemicals method determinate, but it's necessity knows also biological response by direct tests on animals. In series of attempts we're tested 6 varieties of Greeks provenance chick pea. We're looked for the dependencies between investigation for estimation of values, which has the optimal and objective value and its possibility use her for representation stages reciprocal compensation. We take these values: CS, EAAI, BV, NPU, and PER. All values one another correlated, but like a significant shows value NPU. (en)
- Nutriční hodnota semene cizrny je srovnatelná s ostatními využívanými luskovinami. Vzorky cizrny (Cicer arietinum) pro hodnocení biologické hodnoty bílkovin, byly získány z Research Institute of Animal Production Giannitsa (Greece). Veškeré rozbory cizrny na obsahy živin, včetně analýz na obsah aminokyseliny byly analyzovány v laboratoři katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky ČZU v Praze a ÚVKHZ MZLU v Brně, podle uzanovaných metodik ÚKZÚZ. Biologické testace byly provedeny na potkanech s SPF chovu. Výsledky zjištěné v biologických pokusech na laboratorních potkanech a výsledky vypočítané podle hodnot zjištěných chemickými analýzami dovolují konstatovat, že : - kvalita bílkoviny cizrny má vysokou hodnotu, prokázanou především biologickými pokusy na laboratorních potkanech. - nižší hodnoty zjištěné při chemických analýzách vyplývají především z malého zastoupení celkových proteinů v cizrně ve srovnání se sójovou bílkovinou (395,8 g proti 185,6 – 233,4 g). - při výpočtu potencionální náhra
- Nutriční hodnota semene cizrny je srovnatelná s ostatními využívanými luskovinami. Vzorky cizrny (Cicer arietinum) pro hodnocení biologické hodnoty bílkovin, byly získány z Research Institute of Animal Production Giannitsa (Greece). Veškeré rozbory cizrny na obsahy živin, včetně analýz na obsah aminokyseliny byly analyzovány v laboratoři katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky ČZU v Praze a ÚVKHZ MZLU v Brně, podle uzanovaných metodik ÚKZÚZ. Biologické testace byly provedeny na potkanech s SPF chovu. Výsledky zjištěné v biologických pokusech na laboratorních potkanech a výsledky vypočítané podle hodnot zjištěných chemickými analýzami dovolují konstatovat, že : - kvalita bílkoviny cizrny má vysokou hodnotu, prokázanou především biologickými pokusy na laboratorních potkanech. - nižší hodnoty zjištěné při chemických analýzách vyplývají především z malého zastoupení celkových proteinů v cizrně ve srovnání se sójovou bílkovinou (395,8 g proti 185,6 – 233,4 g). - při výpočtu potencionální náhra (cs)
|
Title
| - KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE
- KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE (cs)
- CHICK PEAS (CICER ARIETINUM) OF GREEC PROVENIENCE AND THEIR QUALITY (en)
|
skos:prefLabel
| - KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE
- KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE (cs)
- CHICK PEAS (CICER ARIETINUM) OF GREEC PROVENIENCE AND THEIR QUALITY (en)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/04:6880!RIV/2005/MSM/412105/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/04:6880
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - chick pea; amino acids content; BV; NPU; PER; reciprocity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Dni výživy a veterinárnej dietetiky %22VI.%22 Days of nutrition and veterinary dietetics %22VI%22.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Mudřík, Zdeněk
- Kodeš, Alois
- Hučko, Boris
- Christodoulou, V.
- Babidis, V.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |