About: KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • For objective ranging of leguminous like compensation prohibited animals flour, or compensation of costly extracts oil meal, it is necessity knows not only values of feeds with chemicals method determinate, but it's necessity knows also biological response by direct tests on animals. In series of attempts we're tested 6 varieties of Greeks provenance chick pea. We're looked for the dependencies between investigation for estimation of values, which has the optimal and objective value and its possibility use her for representation stages reciprocal compensation. We take these values: CS, EAAI, BV, NPU, and PER. All values one another correlated, but like a significant shows value NPU. (en)
  • Nutriční hodnota semene cizrny je srovnatelná s ostatními využívanými luskovinami. Vzorky cizrny (Cicer arietinum) pro hodnocení biologické hodnoty bílkovin, byly získány z Research Institute of Animal Production Giannitsa (Greece). Veškeré rozbory cizrny na obsahy živin, včetně analýz na obsah aminokyseliny byly analyzovány v laboratoři katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky ČZU v Praze a ÚVKHZ MZLU v Brně, podle uzanovaných metodik ÚKZÚZ. Biologické testace byly provedeny na potkanech s SPF chovu. Výsledky zjištěné v biologických pokusech na laboratorních potkanech a výsledky vypočítané podle hodnot zjištěných chemickými analýzami dovolují konstatovat, že : - kvalita bílkoviny cizrny má vysokou hodnotu, prokázanou především biologickými pokusy na laboratorních potkanech. - nižší hodnoty zjištěné při chemických analýzách vyplývají především z malého zastoupení celkových proteinů v cizrně ve srovnání se sójovou bílkovinou (395,8 g proti 185,6 – 233,4 g). - při výpočtu potencionální náhra
  • Nutriční hodnota semene cizrny je srovnatelná s ostatními využívanými luskovinami. Vzorky cizrny (Cicer arietinum) pro hodnocení biologické hodnoty bílkovin, byly získány z Research Institute of Animal Production Giannitsa (Greece). Veškeré rozbory cizrny na obsahy živin, včetně analýz na obsah aminokyseliny byly analyzovány v laboratoři katedry mikrobiologie, výživy a dietetiky ČZU v Praze a ÚVKHZ MZLU v Brně, podle uzanovaných metodik ÚKZÚZ. Biologické testace byly provedeny na potkanech s SPF chovu. Výsledky zjištěné v biologických pokusech na laboratorních potkanech a výsledky vypočítané podle hodnot zjištěných chemickými analýzami dovolují konstatovat, že : - kvalita bílkoviny cizrny má vysokou hodnotu, prokázanou především biologickými pokusy na laboratorních potkanech. - nižší hodnoty zjištěné při chemických analýzách vyplývají především z malého zastoupení celkových proteinů v cizrně ve srovnání se sójovou bílkovinou (395,8 g proti 185,6 – 233,4 g). - při výpočtu potencionální náhra (cs)
Title
  • KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE
  • KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE (cs)
  • CHICK PEAS (CICER ARIETINUM) OF GREEC PROVENIENCE AND THEIR QUALITY (en)
skos:prefLabel
  • KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE
  • KVALITA BÍLKOVINY CIZRNY (CICER ARIETINUM) ŘECKÉ PROVENIENCE (cs)
  • CHICK PEAS (CICER ARIETINUM) OF GREEC PROVENIENCE AND THEIR QUALITY (en)
skos:notation
  • RIV/60460709:41210/04:6880!RIV/2005/MSM/412105/N
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 210;214
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 412100003)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 570931
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60460709:41210/04:6880
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • chick pea; amino acids content; BV; NPU; PER; reciprocity (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9CCB93E905B8]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Košice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Dni výživy a veterinárnej dietetiky %22VI.%22 Days of nutrition and veterinary dietetics %22VI%22.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Mudřík, Zdeněk
  • Kodeš, Alois
  • Hučko, Boris
  • Christodoulou, V.
  • Babidis, V.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • UVL Košice
https://schema.org/isbn
  • 80-8088-009-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 41210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software