Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The content of lactose was determinated in the different race cow milk collected from eight farms in the Czech republic. The differences in the levels of lactose in milk collected in different farms are statistically significant, but the influence of race on the content of lactose in milk is not statistically significant. The levels of lactose in model yoghurts decrease during yoghurt fermentation, but if the milk powder was add to starting mixture, the level of lactose in final product is often higher than the content of lactose in raw milk (4,8 %). (en)
- Byl sledován obsah laktosy v mléce dojnic různých plemen z 8 farem v České republice. Byly shledány statisticky významné rozdíly v obsahu laktosy v mléce dojnic chovaných na různých farmách, vliv plemene na obsah laktosy prokázán nebyl. Hladiny laktosy vmodelově připravených jogurtech v průběhu zrání potvrdily předpoklad, že během fermentace dochází ke snižování obsahu laktosy. Pokud bylo při výrobě jogurtů tepelně ošetřené mléko zahuštěno sušeným mlékem došlo k vzestupu obsahu laktosy ve výchozí směs i, a to na takovou úroveň , že i po ukončení fermentace byl obsah laktosy u poloviny připravených jogurtů vyšší než u průměrného vzorku mléka tj. 4,80 %.
|
Title
| - Lactose content in milk and some milk products (en)
- Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích
- Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Lactose content in milk and some milk products (en)
- Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích
- Obsah laktosy v mléce a vybraných mléčných výrobcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/02:00003795!RIV/2003/MSM/412103/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/02:00003795
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - milk, lactose, yoghurt, lactose intolerance (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník referátů z mezinárodní konference Katedry chovu skotu a mlékařství ČZU v Praze %22Den mléka 2002%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Louda, František
- Hejtmánková, Alena
- Toušová, Renata
- Tesař, V.
- Dragounová, Hedvika
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Česká zemědělská univerzita v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |