Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Bifidobakterie jsou často používány jako probiotické kultury. Tyto bakterie jsou zejména v poslední době přidávány do fermentovaných mléčných výrobků, sýrů, cukrovinek, zmrzlin a rozličných potravních doplňků. Tato práce popisuje stanovení a izolaci bifidobakterií z komerčních produktů zakoupených na českém a zahraničním trhu. Vybrané izoláty byly identifikovány a charakterizovány. Výrobky lze podle zjištěných počtů bifidobakterií rozdělit na produkty s pravidelným a vysokým výskytem bifidobakterií (počty bifidobakterií okolo 106 /g , lyofilizované preparáty, některé mléčné fermentované výrobky), výrobky s nepravidelným nebo nízkým výskytem bifidobakterií (některé mléčné fermentované výrobky, másla) a výrobky ve kterých nebyly bifidobakterie nalezeny(některé potravní doplňky). Kmeny izolované z mléčných kvašených výrobků byly většinou identifikovány jako Bifidobacterium animalis. Izolované kmeny byly zpravidla odolnější vůči žluči v porovnání se sbírkovými kmeny a měly rozdílné růstové parametry n
- The aim of the present work was the enumeration and isolation of bifidobacteria in fermented milk products, other food, lyophilised preparates, and food supplements. The products tested were purchased on Europe market. The product tested could be dividedinto three groups: 1) Products with high concentration of bifidobacteria (> 106/g; lyophilised powders, some fermented milk products). 2) Products with variable or low occurrence of bifidobacteria (some fermented milk products, butter). 3) Products whic h claimed the presence of bifidobacteria but no bifidobacteria were found (some food supplements). Eight isolates of bifidobacteria from fermented milk products were characterised and identified to the species level. Seven strains out of them were identified as Bifidobacterium animalis. The remaining one was identified as B. pseudolongum. The strains isolated from fermented products were more resistant to bile compared to human isolates. (en)
|
Title
| - Occurrence and determonation of bifidobacteria in fermented milk products and food supplements. (en)
- Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích
- Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Occurrence and determonation of bifidobacteria in fermented milk products and food supplements. (en)
- Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích
- Výskyt a stanovení bifidobakterií v mléčných výrobcích a potravních doplňcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60460709:41210/01:00002705!RIV/2002/MSM/412102/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60460709:41210/01:00002705
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - bifidobacteria, food microbiology, fermented milk products (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník celostátní přehlídky sýrů %22Mléko a sýry 2001%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vlková, Eva
- Rada, Vojtěch
- Bartoňová, J.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |