About: Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Práce se zabývá vztahem mezi obsahem škrobu v ječmeni a množstvím extraktu ve sladu a faktory, které ho ovlivňuji. Hodnoceno bylo osm odrůd sladovnického ječmene v průběhu let 2009-2011. Z porovnávaných ročníku vykazoval rok 2011 nejsilnější pozitivní závislost extraktu v moučce na obsahu škrobu. Byla zaznamenána nejsilnější negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a extraktem, stejnou sílu i orientaci vykazovala korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu. Extrakt sladu je silně ovlivňován odrůdou stejně jako obsahem škrobu a dusíkatých látek. Z pohledu extraktu, obsahu škrobu a dusíkatých látek se za celé sledované období jeví být nejlepší odrůdou Sebastian. Stejně jako u obsahu škrobu lze dosáhnout optimálních hodnot extraktu výběrem vhodné odrůdy.
  • Práce se zabývá vztahem mezi obsahem škrobu v ječmeni a množstvím extraktu ve sladu a faktory, které ho ovlivňuji. Hodnoceno bylo osm odrůd sladovnického ječmene v průběhu let 2009-2011. Z porovnávaných ročníku vykazoval rok 2011 nejsilnější pozitivní závislost extraktu v moučce na obsahu škrobu. Byla zaznamenána nejsilnější negativní korelace mezi obsahem dusíkatých látek a extraktem, stejnou sílu i orientaci vykazovala korelace mezi obsahem dusíkatých látek a obsahem škrobu. Extrakt sladu je silně ovlivňován odrůdou stejně jako obsahem škrobu a dusíkatých látek. Z pohledu extraktu, obsahu škrobu a dusíkatých látek se za celé sledované období jeví být nejlepší odrůdou Sebastian. Stejně jako u obsahu škrobu lze dosáhnout optimálních hodnot extraktu výběrem vhodné odrůdy. (cs)
  • The work deals with the relationship between the content of starch in barley and malt extract in amounts and factors that affect it. Rated eight varieties of malting barley during the years 2009-2011. The comparator year 2011 showed the strongest positive correlation meal extract to the starch content. She recorded the strongest negative correlation between crude protein and extract, the same strength and orientation showed a correlation between the content of crude protein and starch content. Malt extract is strongly influenced by the variety as well as the content of starch and crude protein. From the perspective of the extract, starch and crude protein is for the entire period seems to be the best variety Sebastian. As with the starch content can be achieved by selecting the optimum values of the extract suitable variety. (en)
Title
  • Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení
  • Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení (cs)
  • Influence of starch kontent on the germination speed of spring barley seeds (en)
skos:prefLabel
  • Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení
  • Vliv obsahu škrobu u jarního ječmene na rychlost klíčení (cs)
  • Influence of starch kontent on the germination speed of spring barley seeds (en)
skos:notation
  • RIV/60193697:_____/13:#0000828!RIV14-MZE-60193697
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 114545
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/60193697:_____/13:#0000828
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • barley; varieties; extract (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3958461E2429]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Praha
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Osivo a sadba XI. odborný a vědecký seminář
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hartman, Ivo
  • Hřivna, L.
  • Šottníková, V.
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Česká zemědělská univerzita v Praze
https://schema.org/isbn
  • 978-80-213-2358-2
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software