Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Subjektivní metody hodnocení kondice, které jsou závislé především na zkušenostech posuzovatele, je možné zpřesňovat výběrem dostupných objektivně zjištěných dat. Objektivní hodnocení je možné provádět - kontrolou ztrát živé hmotnosti porodem a během laktace; měřením výšky hřbetního tuku; poměrem naskenovaného MLLT a výšky tukového krytí. U souboru 90 ks prasnic sledovaných v nukleovém chovu byla průměrná živá hmotnost před porodem 271,2 kg, výška hřbetního tuku 19,8 mm. Po porodu a laktaci byla výška hřbetního tuku 15,3 mm. 79 % prasnic vykazovalo stupeň kondice v úzkém rozpětí od 3 do 4 bodů, po odstavu selat klesl podíl prasnic v této kategorii na 53 %.
- Subjektivní metody hodnocení kondice, které jsou závislé především na zkušenostech posuzovatele, je možné zpřesňovat výběrem dostupných objektivně zjištěných dat. Objektivní hodnocení je možné provádět - kontrolou ztrát živé hmotnosti porodem a během laktace; měřením výšky hřbetního tuku; poměrem naskenovaného MLLT a výšky tukového krytí. U souboru 90 ks prasnic sledovaných v nukleovém chovu byla průměrná živá hmotnost před porodem 271,2 kg, výška hřbetního tuku 19,8 mm. Po porodu a laktaci byla výška hřbetního tuku 15,3 mm. 79 % prasnic vykazovalo stupeň kondice v úzkém rozpětí od 3 do 4 bodů, po odstavu selat klesl podíl prasnic v této kategorii na 53 %. (cs)
- Subjective methods of body condition assessment that are influenced mainly by the assessor's experience can be improved by the selection of available objectively determined data. Objective assessment can be done by the recording of live weight losses due to parturition and during lactation; by measurement of backfat thickness; by the ratio of scanned MLLT to adipose tissue layer. In a set of 90 sows investigated in a nucleus herd the average live weight before parturition and backfat thickness were 271.2 kg and 19.8 mm, respectively. Backfat thickness diminished to 15.3 mm after parturition and lactation. 79% of the sows were assessed by a narrow range of body condition scores from 3 to 4, and the proportion of sows in this category decreased to 53% after piglet weaning. (en)
|
Title
| - Hodnocení kondice prasnic a prasniček
- Assessment of body condition in sows and gilts (en)
- Hodnocení kondice prasnic a prasniček (cs)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení kondice prasnic a prasniček
- Assessment of body condition in sows and gilts (en)
- Hodnocení kondice prasnic a prasniček (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/07:00008156!RIV08-MSM-12220___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/07:00008156
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sow; body condition; live weight; backfat thickness (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - AGROMAGAZÍN : Pole. Stáje. Krmiva. Technika. Stavby. Investice
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kernerová, Naděžda
- Matoušek, Václav
- Václavovský, Jiří
- Eidelpesová, Lenka
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |