Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce je porovnat rychlost rozvoje biogenních aminů (histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu) ve svalovině různých druhů sladkovodních ryb. Výskyt biogenních aminů byl proveden ve filetech masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byla zkoumána dynamika vzniku a rozdílnost v obsahu biogenních aminů v mase uvedených druhů ryb ve dvou teplotních pásmech - 3 a 15 °C. Z této práce vyplývá, že nejpomalejší rozvoj biogenních aminů v teplotním pásmu 3 °C byl zaznamenán u filet ze pstruha. Rozvoj biogenních aminů v mase kapra se pohyboval v rozmezí hodnot zjištěných mezi masem pstruha a okouna.
- Cílem práce je porovnat rychlost rozvoje biogenních aminů (histaminu, putrescinu, kadaverinu, tyraminu, tryptaminu, spermidinu, sperminu) ve svalovině různých druhů sladkovodních ryb. Výskyt biogenních aminů byl proveden ve filetech masa okouna (Perca fluviatilis), kapra (Cyprinus carpio) a pstruha (Oncorhynchus mykiss). Byla zkoumána dynamika vzniku a rozdílnost v obsahu biogenních aminů v mase uvedených druhů ryb ve dvou teplotních pásmech - 3 a 15 °C. Z této práce vyplývá, že nejpomalejší rozvoj biogenních aminů v teplotním pásmu 3 °C byl zaznamenán u filet ze pstruha. Rozvoj biogenních aminů v mase kapra se pohyboval v rozmezí hodnot zjištěných mezi masem pstruha a okouna. (cs)
- The aim of this work was to compare development of biogenic amines (histamine, putrescine, cadaverine, tyramine, tryptamine, spermedine and spermine) in the flesh of some freshwater fish species. Content of biogenic amines was investigated in perch (Perca fluviatilis), common carp (Cyprinus carpio) and trout (Oncorhynchus mykiss) filets. The dynamic and difference in the biogenic amines content were followed in two temperature zones - 3 °C and 15 °C. The result of the work is that the slowest development of biogenic amines is in 3 °C as it was proved in the trout fillets. The development of biogenic amines in carp flesh ranged between trout and perch flesh. (en)
|
Title
| - Content of biogenic amines during storage of fish flesh (en)
- Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb
- Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb (cs)
|
skos:prefLabel
| - Content of biogenic amines during storage of fish flesh (en)
- Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb
- Výskyt biogenních aminů při skladování masa některých druhů ryb (cs)
|
skos:notation
| - RIV/60076658:12220/04:00005456!RIV/2005/MSM/122205/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/60076658:12220/04:00005456
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Biogenic amines;perch;carp;trout;fillet (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků studentů DSP z konference s mezinárodní účastí. [Díl] 1
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Křížek, Martin
- Vácha, František
- Kouřil, Jan
- Novik, Ihar
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích. Zemědělská fakulta
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |