About: Breeding and management of animal genetic resources     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Chovatelé genetických zdrojů nemají k dispozici kvalitní publikace, které poskytují přehled o populačně genetických principech, šlechtění a managementu druhů a domestikovaných plemen ohrožených zánikem. Ohrožené druhy a plemena jsou charakteristická populacemi o malém rozsahu, které jsou dokonce ještě rozčleněny do menších izolovaných skupin. Tyto populace jsou předmětem jak systematických, tak hlavně stochastických (náhodných nebo nejistých) procesů. Existuje velké množství nejistot: genetických drift, inbríding, životaschopnost a reprodukce jedinců, přírodní katastrofy (oheň, záplavy, sucho), změny počasí, obtížná dostupnost krmiv, výskyt dravců, parazitů apod. Předkládaná publikace vyplňuje existující mezeru. Autoři zaměřili svou pozornost na uchování genetických zdrojů za využití nejnovějších principů populační genetiky. Autoři se rovněž pokusili znázornit své teoretické znalosti populací koní na farmách (starokladrubský kůň), v zoologických zahradách a v rezervacích divoce žijících druhů (kůň Převalského). Tato kniha bude cenná pro chovatele a šlechtitele koní, studenty středních a vysokých škol, profesní i nadšené amatéry, kteří se zajímají o šlechtění a management genetických zdrojů zvířat.
  • Chovatelé genetických zdrojů nemají k dispozici kvalitní publikace, které poskytují přehled o populačně genetických principech, šlechtění a managementu druhů a domestikovaných plemen ohrožených zánikem. Ohrožené druhy a plemena jsou charakteristická populacemi o malém rozsahu, které jsou dokonce ještě rozčleněny do menších izolovaných skupin. Tyto populace jsou předmětem jak systematických, tak hlavně stochastických (náhodných nebo nejistých) procesů. Existuje velké množství nejistot: genetických drift, inbríding, životaschopnost a reprodukce jedinců, přírodní katastrofy (oheň, záplavy, sucho), změny počasí, obtížná dostupnost krmiv, výskyt dravců, parazitů apod. Předkládaná publikace vyplňuje existující mezeru. Autoři zaměřili svou pozornost na uchování genetických zdrojů za využití nejnovějších principů populační genetiky. Autoři se rovněž pokusili znázornit své teoretické znalosti populací koní na farmách (starokladrubský kůň), v zoologických zahradách a v rezervacích divoce žijících druhů (kůň Převalského). Tato kniha bude cenná pro chovatele a šlechtitele koní, studenty středních a vysokých škol, profesní i nadšené amatéry, kteří se zajímají o šlechtění a management genetických zdrojů zvířat. (cs)
  • Breeders of animal genetic resources do not find handbooks of a good quality which provide an overview of population genetic principles, breeding and management of species and animal breeds, which are endangered with extinction. Endangered breeds and species are characterized by small population size, which are often fragmented into even smaller isolated groups. These populations are mainly subject to stochastic (random or uncertain) and also to systematic processes. There are a lot of uncertainties: genetic drift, inbreeding, degree of survival and reproduction of individuals, natural catastrophes (fires, floods, droughts), changes in weather, food supply, occurrence of predators, parasites, etc. This book aims to fill this gap. The authors concentrate their attention to conservation of genetic resources using up-to-date principles of population genetics. The authors try to document the theoretical knowledge on horse populations on farms (Old Kladrub horse), in zoos and wildlife reserves (Przewalski horse). This book will be invaluable for animal breeders, students of high-schools and universities, professionals and enthusiastic amateurs interested in breeding and management of animal genetic resources. (en)
Title
  • Breeding and management of animal genetic resources (en)
  • Šlechtění a management genetických zdrojů zvířat
  • Šlechtění a management genetických zdrojů zvířat (cs)
skos:prefLabel
  • Breeding and management of animal genetic resources (en)
  • Šlechtění a management genetických zdrojů zvířat
  • Šlechtění a management genetických zdrojů zvířat (cs)
skos:notation
  • RIV/49608851:_____/12:#0000578!RIV13-MZE-49608851
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I, P(LA09033), P(QI91A061)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 168380
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/49608851:_____/12:#0000578
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • breeding; management; genetic resources (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [618F9C010E45]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Rapotín
http://linked.open...vEdiceCisloSvazku
  • vydání první
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Šlechtění a management genetických zdrojů zvířat
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...v/pocetStranKnihy
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bezdíček, Jiří
  • Louda, František
  • Jakubec, Václav
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Agrovýzkum Rapotín s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-87592-10-6
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software