Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - 20 mladých kříženců (10býků a 10volů) potomků plemen Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise a troj-plemení kříženci býků na otcovské pozici a české strakaté na pozici mateřské,byli krmeni stejnou KD. Rovněž chovatelské podmínky zůstaly konstantní. Průměrný věk při kastraci byl 122,6 d. Nebyly nalezeny výrazné rozdíly v dosažené živé hmotnosti nebo porážkové hmotnosti mezi býky a voly. Výrazné rozdíly mezi býky a voly se potvrdily při hodnocení SEUROP (3,60= U-U-; 3,00=R). Podle obsahu tuku patří býci a voly do skupiny 2. Byly hodnoceny na ztráty vařením, křehkost masa z hlediska hodnoty síly krájením (Warner-Bratzler) a maximálním drcením pomocí TPA testu. Hodnoty tří parametrů Byly zjišt´ované po 2, 8, 15, 22, nebo 29 dnech věku ze vzorků masa při 2-4-°C a po vaření 1 hod při 70°C (vnitřní teplota). Hodnoty CL, WBSF, TPA byly vyšší u býků každého věku. Při sledování průběhu zrání u volů a býků byly zjištěny rozdíly v hodnocení fyzikálních parametrů masa. Délka doby zrání se významně podílel
- 20 mladých kříženců (10býků a 10volů) potomků plemen Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise a troj-plemení kříženci býků na otcovské pozici a české strakaté na pozici mateřské,byli krmeni stejnou KD. Rovněž chovatelské podmínky zůstaly konstantní. Průměrný věk při kastraci byl 122,6 d. Nebyly nalezeny výrazné rozdíly v dosažené živé hmotnosti nebo porážkové hmotnosti mezi býky a voly. Výrazné rozdíly mezi býky a voly se potvrdily při hodnocení SEUROP (3,60= U-U-; 3,00=R). Podle obsahu tuku patří býci a voly do skupiny 2. Byly hodnoceny na ztráty vařením, křehkost masa z hlediska hodnoty síly krájením (Warner-Bratzler) a maximálním drcením pomocí TPA testu. Hodnoty tří parametrů Byly zjišt´ované po 2, 8, 15, 22, nebo 29 dnech věku ze vzorků masa při 2-4-°C a po vaření 1 hod při 70°C (vnitřní teplota). Hodnoty CL, WBSF, TPA byly vyšší u býků každého věku. Při sledování průběhu zrání u volů a býků byly zjištěny rozdíly v hodnocení fyzikálních parametrů masa. Délka doby zrání se významně podílel (cs)
- 20 crossbreed young (10bulls and 10steers) progenies of Galloway, Blonde d´Aquitaine, Charolaise and the three- breed crossbred bulls at the parental and Czech pied at the maternal position, were fed on the same diet. Likewise, all rearing condition remained constant. The mean age at castration was 122.6 d. There were found no significant differences in live weight gain or slaughter weight between bulls and steers. As concerned to the SEUROP, we found significant differences in the confirmation between bulls and steers (3,60= U-U-; 3,00=R, respectively). According to the fat contend, bulls and steers belonged to the class 2. Cooking loss, beef tenderness, in term of Warner-Bratzler shear force values, and maximum stress by TPA- compression test have been investigated. The values of the three parameters were determined after 2, 8, 15, 22, or 29 d of ageing of the meat samples at 2-4-°C and after cooking 1 hour at 70°C ( the internal temperature). Values of CL, WBSF, TPA were higher for bulls at any age (en)
|
Title
| - Comparison of Carcass Characteristics by WB and TPA in Steers and Bulls. (en)
- Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA
- Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA (cs)
|
skos:prefLabel
| - Comparison of Carcass Characteristics by WB and TPA in Steers and Bulls. (en)
- Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA
- Posudzovanie JUT býkov a volov metodou SEUROP a kvality ich mäsa metodami WB a TPA (cs)
|
skos:notation
| - RIV/49608851:_____/07:8P006703!RIV08-MZE-49608851
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/49608851:_____/07:8P006703
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Cattle; carcass; beef duality; MLLT; tendenness; Warner-Bratzler; TPA (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Bezpečnosť a kontrola potravín
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bjelka, M.
- Dufek, Aleš
- Homola, Miroslav
- Říha, J.
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |