About: Construction of a demonstration unit for the development of flexible energy system and of a prototype of integrated source for biogas stations     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Příspěvek informuje o současném stavu výstavby demonstrační jednotky pro ověření parametrů Flexibilního energetického systému (FES) potřebných pro jeho návrh a o výstavbě prototypu Integrovaného zdroje pro bioplynové stanice, který je založen na principu FESu. Na konferencích od roku 2010 byla technická veřejnost průběžně informována o průběhu prací jak na projektu FR-TI1/073 „Výzkum a vývoj flexibilního energetického systému (FES) transformujícího primární energii biomasy i alternativních paliv při jejich spalování, popřípadě odpadní teplo z různých tepelných agregátů, na elektrickou energii s vyšší účinností“, tak i na projektu FR-TI1/074 o názvu „Výzkum a vývoj integrovaného zdroje pro bioplynové stanice s vyšší účinností výroby elektřiny s možností kogenerace“. Technologie obou projektů je umístěna v jedné budově, díky porozumění společnosti ČEZ a.s Teplárna VÍTKOVICE je objekt situován v jejich areálu v prostoru mezi kotelnou a komínem – což je výhoda, protože jsou k dispozici potřebná média (plyn, pára, voda) a je zajištěn odběr elektřiny, a tím, že se nachází takřka v centru oblasti Ostrava Vítkovice je i snadno přístupný pro výzkumná měření.
  • Příspěvek informuje o současném stavu výstavby demonstrační jednotky pro ověření parametrů Flexibilního energetického systému (FES) potřebných pro jeho návrh a o výstavbě prototypu Integrovaného zdroje pro bioplynové stanice, který je založen na principu FESu. Na konferencích od roku 2010 byla technická veřejnost průběžně informována o průběhu prací jak na projektu FR-TI1/073 „Výzkum a vývoj flexibilního energetického systému (FES) transformujícího primární energii biomasy i alternativních paliv při jejich spalování, popřípadě odpadní teplo z různých tepelných agregátů, na elektrickou energii s vyšší účinností“, tak i na projektu FR-TI1/074 o názvu „Výzkum a vývoj integrovaného zdroje pro bioplynové stanice s vyšší účinností výroby elektřiny s možností kogenerace“. Technologie obou projektů je umístěna v jedné budově, díky porozumění společnosti ČEZ a.s Teplárna VÍTKOVICE je objekt situován v jejich areálu v prostoru mezi kotelnou a komínem – což je výhoda, protože jsou k dispozici potřebná média (plyn, pára, voda) a je zajištěn odběr elektřiny, a tím, že se nachází takřka v centru oblasti Ostrava Vítkovice je i snadno přístupný pro výzkumná měření. (cs)
  • The paper informs of the contemporary state of the construction of the demonstration unit for the verification of parameters of the flexible energy system (FES), which are necessary for its design, and of the construction of a prototype of an integrated source for biogas stations, which is based on the principle of the FES. At conferences since the year 2010, the technical public was continuously informed of the course of the works both on the project FR-TI1/073 called “Research and development of a flexible energy system (FES) transforming primary energy of biomass and alternative fuels by their combustion, or waste heat from different heat units, to electric energy with possibility of co-generation of higher efficiency”, and on the project FR-TI1/074 called “Research and development of an integrated source for biogas plants with higher efficiency of electricity generation with possibility of co-generation”. The technology of both projects is located in one building. Thanks to understanding of the ČEZ a.s. Teplárna VÍTKOVICE company, the building is located on their grounds in the space between boiler building and stack, which is advantageous, because the necessary media (gas, steam, water) are available and the take-off of the electric power is secured, and thanks to the location almost in the centre of the Ostrava Vítkovice area, it is also easily accessible for research measurements. (en)
Title
  • Construction of a demonstration unit for the development of flexible energy system and of a prototype of integrated source for biogas stations (en)
  • Výstavba demonstrační jednotky pro vývoj Flexibilního energetického systému a prototypu Integrovaného zdroje pro bioplynové stanice.
  • Výstavba demonstrační jednotky pro vývoj Flexibilního energetického systému a prototypu Integrovaného zdroje pro bioplynové stanice. (cs)
skos:prefLabel
  • Construction of a demonstration unit for the development of flexible energy system and of a prototype of integrated source for biogas stations (en)
  • Výstavba demonstrační jednotky pro vývoj Flexibilního energetického systému a prototypu Integrovaného zdroje pro bioplynové stanice.
  • Výstavba demonstrační jednotky pro vývoj Flexibilního energetického systému a prototypu Integrovaného zdroje pro bioplynové stanice. (cs)
skos:notation
  • RIV/26823357:_____/12:#0000030!RIV13-MPO-26823357
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI1/073), P(FR-TI1/074)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 2012
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179323
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26823357:_____/12:#0000030
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Brayton cycle with indirect heating; steam-air mixture; biogas; humid cycle (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [79F899B694D9]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Kotle a energetická zařízení 2012
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kupsa, Vladimír
  • Konvička, Jaroslav
  • Vilimec, Ladislav
issn
  • 1804-6673
number of pages
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software