About: Integrovaný zdroj pro bioplynové stanice s vyšší účinností výroby elektřiny s možností kogenerace     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • IZ – Integrovaný zdroj – je novým energetickým systémem založeným na principu vlhkého Braytonova oběhu plynové turbíny s nepřímým ohřevem pracovního média (parovzduchové směsi). Tento Integrovaný zdroj transformuje teplo odpadních spalin z pístových motorů kogeneračních jednotek na elektrickou energii, a tudíž je jeho následná aplikace v reálném provoze realizovatelná formou integrace ke stávajícím energetickým procesům produkujícím energii v odpadních spalinách požadovaných parametrů. Integrovaný zdroj v této podobě je tedy možno označit jako energetické zařízení, které zhodnocuje odpadní energie, které nejsou zhodnocovány, nebo jsou v současných energetických provozech využívány pouze k dodávce tepla. Pro tepelný oběh Integrovaného zdroje představuje tedy odpadní energie energetických provozů tepelný příkon, jež je v současnosti mařen a je tedy „zdarma“ k dispozici. Závěrem lze tedy ke kategorizaci použitelnosti tohoto energetického systému konstatovat, že lze tento systém aplikovat za kterýmkoli stávajícím energetickým provozem splňujícím požadavky na požadovaný tepelný příkon a teplotu odpadních spalin (kogenerační jednotky bioplynových stanic, kogenerační jednotky na skládkový plyn, kogenerační jednotky na ČOV, kogenerační jednotky na zemní plyn) Použití Integrovaného zdroje (minimálně požadované parametry odpadního tepla (průtok, teplota)) je limitováno vlastnostmi a provozními parametry turbosoustrojí pracujícího s parovzduchovou směsí. Tzn. energetický oběh Integrovaného zdroje byl projektován tak, aby co nejlépe vyhovoval podmínkám turbosoustrojí (kompresor - plynová turbína - generátor - frekvenční měnič), čímž je předepsán požadavek na minimální tepelný příkon, kterými musí spaliny disponovat.
  • IZ – Integrovaný zdroj – je novým energetickým systémem založeným na principu vlhkého Braytonova oběhu plynové turbíny s nepřímým ohřevem pracovního média (parovzduchové směsi). Tento Integrovaný zdroj transformuje teplo odpadních spalin z pístových motorů kogeneračních jednotek na elektrickou energii, a tudíž je jeho následná aplikace v reálném provoze realizovatelná formou integrace ke stávajícím energetickým procesům produkujícím energii v odpadních spalinách požadovaných parametrů. Integrovaný zdroj v této podobě je tedy možno označit jako energetické zařízení, které zhodnocuje odpadní energie, které nejsou zhodnocovány, nebo jsou v současných energetických provozech využívány pouze k dodávce tepla. Pro tepelný oběh Integrovaného zdroje představuje tedy odpadní energie energetických provozů tepelný příkon, jež je v současnosti mařen a je tedy „zdarma“ k dispozici. Závěrem lze tedy ke kategorizaci použitelnosti tohoto energetického systému konstatovat, že lze tento systém aplikovat za kterýmkoli stávajícím energetickým provozem splňujícím požadavky na požadovaný tepelný příkon a teplotu odpadních spalin (kogenerační jednotky bioplynových stanic, kogenerační jednotky na skládkový plyn, kogenerační jednotky na ČOV, kogenerační jednotky na zemní plyn) Použití Integrovaného zdroje (minimálně požadované parametry odpadního tepla (průtok, teplota)) je limitováno vlastnostmi a provozními parametry turbosoustrojí pracujícího s parovzduchovou směsí. Tzn. energetický oběh Integrovaného zdroje byl projektován tak, aby co nejlépe vyhovoval podmínkám turbosoustrojí (kompresor - plynová turbína - generátor - frekvenční měnič), čímž je předepsán požadavek na minimální tepelný příkon, kterými musí spaliny disponovat. (cs)
  • BIO – the integrated source – is a new energy system based on the principle of humid Brayton cycle of gas turbine with indirect heating of working medium (steam-air mixture). This integrated source transforms the heat of waste flue gas from piston engines of co-generation units to electric energy, and thus its subsequent application under real operation is realizable by the way of integration to existing power processes generating energy in waste flue gas of required parameters. It is thus possible to classify the integrated source in this form as power equipment which gives value to waste energies, which are not given value so far in contemporary power plants, or they are utilized only for supply of heat. For the heat cycle of the integrated source, the waste energy of power plants thus represents heat power input, which is wasted in the present, and thus it is available „free of charge“. In conclusion to the categorization of the applicability of this energy system, it is possible to state, that it is possible to use this system behind each of present power plants which meets the requirements on the required heat power input and on the waste flue gas temperature (co-generation units of biogas stations, co-generation units for landfill gas, co-generation units in waste water treatment plants, co-generation units for natural gas) (en)
Title
  • Integrovaný zdroj pro bioplynové stanice s vyšší účinností výroby elektřiny s možností kogenerace
  • Integrovaný zdroj pro bioplynové stanice s vyšší účinností výroby elektřiny s možností kogenerace (cs)
  • Integrated source for biogas plants with higher efficiency of electricity generation with possibility of co-generation (en)
skos:prefLabel
  • Integrovaný zdroj pro bioplynové stanice s vyšší účinností výroby elektřiny s možností kogenerace
  • Integrovaný zdroj pro bioplynové stanice s vyšší účinností výroby elektřiny s možností kogenerace (cs)
  • Integrated source for biogas plants with higher efficiency of electricity generation with possibility of co-generation (en)
skos:notation
  • RIV/26823357:_____/12:#0000024!RIV13-MPO-26823357
http://linked.open...avai/predkladatel
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(FR-TI1/074)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...onomickeParametry
  • Energetické zařízení poskytuje vyšší míru využití vstupní energie paliv. Vzhledem ke skutečnosti, že pracuje na základě energetického zhodnocení odpadní energie ve formě odpadních spalin, zvyšuje celkovou účinnost celého komplexu zařízení-(primární zdroj energie+Integrovaný zdroj). Výše uvedená skutečnost tedy následně výrazně přispívá k nižší produkci oxidu uhličitého-(CO2).
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 142153
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/26823357:_____/12:#0000024
http://linked.open...terniIdentifikace
  • POWERVIT
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open...vai/riv/kategorie
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • co-generation; co-generation unit; prototype; integrated source; research measurements (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9D4794269D50]
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...echnickeParametry
  • Jedná se o zařízení na využití odpadní energie ve formě odpadních spalin z pístových spalovacích motorů. Nominální výkon prototypové jednotky je 79 kWe, a to při tepelném příkonu cca 850 kWt a teplotě spalin 600°C. Výsledek byl ověřen pro zavedení výroby. Výsledek je užíván jen příjemcem. Smlouva o využití výsledku výzkumu a vývoje 2012/FR-TI1/074 ze dne 12.10.2009, IČ 26823357. Odpovědná osoba pro jednání: Ing. Kamil Kučera, Ruská 1142/30, Ostrava - Vítkovice, Tel.: 606 749 087, e-mail: kamil.kucera@vitkovice.cz
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Stárek, Kamil
  • Konderla, David
  • Konvička, Jaroslav
  • Hořanský, Eduard
  • Kučera, Kamil
  • Olivka, Jiří
  • Stančo, Jiří
  • Vatral, Jiří
  • Vilimec, Ladislav
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
http://linked.open...itiJinymSubjektem
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software