Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of the study was resistance investigation of strains Lactobacillus rhamnosus and Lactobacillus casei (Culture Collection of Dairy Microorganisms Laktoflora®) in simulated model conditions of digestion. The effects of low pH, gastric and pancreatic juice and bovine biles on counts of probiotic microorganisms were investigated. Results show resistance of tested strains – 5 strains L. casei and 10 strains L. rhamnosus to low pH, stomac and pancreatic juice and bovine bile, tolerance is to pepsin. Tested strains are able to survive the simulated conditions of digestion in high amount and they are suitable for next use in the production of probiotic food. (en)
- Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludeční šťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin.
- Cílem práce bylo testovat odolnost vybraných kmenů Lactobacillus rhamnosus a Lactobacillus casei ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflora® a zkoumat jejich chování v simulovaných podmínkám trávicího traktu. Byl sledován vliv nízkého pH, žaludeční šťávy, pankreatické šťávy a hovězí žluči na počty sledovaných bakterií. Výsledky ukazují, že testované kmeny (5 kmenů Lactobacillus casei a 10 kmenů Lactobacillus rhamnosus) jsou rezistentní vůči nízkému pH, pankreatinu, hovězí žluči a tolerantní vůči pepsinu. Sledované bakterie Lbc. casei a Lbc. rhamnosus přežívají simulované podmínky trávicího traktu v dostatečném množství a jsou vhodné pro další využití k výrobě probiotických potravin. (cs)
|
Title
| - Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.
- Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu. (cs)
- Determination of selected Lactobacilli strains resistance to model conditions of the digestive tract (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu.
- Stanovení odolnosti vybraných kmenů laktobacilů vůči modelovým podmínkám trávicího traktu. (cs)
- Determination of selected Lactobacilli strains resistance to model conditions of the digestive tract (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/10:LLAKTO10!RIV11-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/10:LLAKTO10
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Lbc.casei, Lbc.rhamnosus; resistance of low pH, pancreatin juice and bovine bile (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Drbohlav, Jan
- Kunová, Gabriela
- Šalaková, Alexandra
- Kejmarová, Marie
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |