Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Zástupci rodu Bacillus jsou významnými představiteli technologicky nežádoucích a patogenních mikroorganismů. Protože jsou schopné tvořit vysoce rezistentní spory, mohou přežít pasterační záhřev a dostat se tak do finálních mléčných výrobků. Díky své schopnosti tvořit proteolytické a lipolytické enzymy mohou způsobovat kažení, a to zejména nefermentovaných mléčných výrobků. Riziko nežádoucích aktivit bacilů může být sníženo např. modifikací atmosféry, přídavkem antimikrobiálních látek nebo vyvoláním klíčení spor (vysokotlakým ošetřením, přídavkem klíčidel) ve spojení s následným tepelným ošetřením. Kroměřížské mlékařské dny 2010, 6. – 7. 10. 2010, Kroměříž, ČR. Sborník str. 91 – 95, vydal Kromilk, a.s., 6. 10. 2010.
- Zástupci rodu Bacillus jsou významnými představiteli technologicky nežádoucích a patogenních mikroorganismů. Protože jsou schopné tvořit vysoce rezistentní spory, mohou přežít pasterační záhřev a dostat se tak do finálních mléčných výrobků. Díky své schopnosti tvořit proteolytické a lipolytické enzymy mohou způsobovat kažení, a to zejména nefermentovaných mléčných výrobků. Riziko nežádoucích aktivit bacilů může být sníženo např. modifikací atmosféry, přídavkem antimikrobiálních látek nebo vyvoláním klíčení spor (vysokotlakým ošetřením, přídavkem klíčidel) ve spojení s následným tepelným ošetřením. Kroměřížské mlékařské dny 2010, 6. – 7. 10. 2010, Kroměříž, ČR. Sborník str. 91 – 95, vydal Kromilk, a.s., 6. 10. 2010. (cs)
- Bacillus species are important representatives of spoilage and pathogenic microorganisms. Due to their ability to form highly resistant spores they can survive pasteurization and get to the final dairy products. And due to their ability to form proteolytic and lipolytic enzymes they can cause spoilage, especially of non-fermented dairy products. Risk of undesirable activities can be lowered by modification of atmosphere, adition of antimicrobial active compounds or induction of germination (by high pressure treatment or by germinant adition) in connection with subsequent heat treatment. Kroměřížské mlékařské dny 2010, 6. – 7. 10. 2010, Kroměříž, ČR. Sborník str. 91 – 95, vydal Kromilk, a.s., 6. 10. 2010. (en)
|
Title
| - B. cereus a další bacily v mléce – význam pro mlékárenské technologie
- B. cereus a další bacily v mléce – význam pro mlékárenské technologie (cs)
- B. cereus and other bacilli in milk – importance for dairy technologies (en)
|
skos:prefLabel
| - B. cereus a další bacily v mléce – význam pro mlékárenské technologie
- B. cereus a další bacily v mléce – význam pro mlékárenské technologie (cs)
- B. cereus and other bacilli in milk – importance for dairy technologies (en)
|
skos:notation
| - RIV/26722861:_____/10:CEREUS10!RIV11-MSM-26722861
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(2B06048), Z(MSM2672286101)
|
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/26722861:_____/10:CEREUS10
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Bacillus; Bacillus cereus; spoilage; preventive measures; heat-resistance (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Němečková, Irena
- Roubal, Petr
- Solichová, K.
- Uhrová, B.
- Plocková, M.
- Pechačová, Martina
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |