Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Plody odrůdy ´Lucasova´ spolu s jablky odrůd ´Šampion´, ´Jarka´, ´Golden Delicious´ a ´Gloster´ byly skladovány v šesti odlišných podmínkách ULO (ultra low oxygen) atmosfér. Skladovací teplota byla udržována v rozmezí 1 až 1,5 ˚C. Senzorické hodnocení bylo provedeno šestkrát (dvě hodnocení v únoru, dubnu a červnu). Znaky vůně, textura dužniny, pevnost dužniny, šťavnatost, kyselost, aroma a celková chuť byly hodnoceny na základě devítibodových deskriptorů. Nejvíce bodů při senzorickém hodnocení získaly plody skladované v atmosférách s koncentrací 2 % O2 a 1% CO2 respektive 1 % O2 a 2 % CO2. Snížení obsahu plynů pod 1 % nepřineslo lepší výsledky senzorického hodnocení plodů. U sledovaných koncentrací plynů vykazovaly plody odrůd jablek standardní kvalitu senzorického hodnocení jako při samostatném skladování v ULO.
- Plody odrůdy ´Lucasova´ spolu s jablky odrůd ´Šampion´, ´Jarka´, ´Golden Delicious´ a ´Gloster´ byly skladovány v šesti odlišných podmínkách ULO (ultra low oxygen) atmosfér. Skladovací teplota byla udržována v rozmezí 1 až 1,5 ˚C. Senzorické hodnocení bylo provedeno šestkrát (dvě hodnocení v únoru, dubnu a červnu). Znaky vůně, textura dužniny, pevnost dužniny, šťavnatost, kyselost, aroma a celková chuť byly hodnoceny na základě devítibodových deskriptorů. Nejvíce bodů při senzorickém hodnocení získaly plody skladované v atmosférách s koncentrací 2 % O2 a 1% CO2 respektive 1 % O2 a 2 % CO2. Snížení obsahu plynů pod 1 % nepřineslo lepší výsledky senzorického hodnocení plodů. U sledovaných koncentrací plynů vykazovaly plody odrůd jablek standardní kvalitu senzorického hodnocení jako při samostatném skladování v ULO. (cs)
- Pear cultivar ´Lucasova´ and apple cultivars ´Šampion´, ´Jarka´, ´Golden Delicious´ and ´Gloster´ were stored in six different conditions of ULO atmospheres. Storage temperature was maintained from 1 to 1,5 ˚C. Sensory evaluation was carried out 6 times (2 evaluations in February, April and June). The sensory parameters (flavour, flesh texture, flesh firmness, juiciness, acidity, aroma and overall taste) were evaluated according to 9 point evaluation scale. The results showed the best quality of pears stored in ULO atmosphere with the concentration of 2 % O2 and 1 % CO2, alternatively 1 % O2 and 2 % CO2. Contents of O2 and CO2 lower than 1 % did not improve the sensory parameters of evaluated fruits. The fruits of apple varieties showed a standard quality of sensory evaluation with recommended concentrations of gases as in separate storage in ULO. (en)
|
Title
| - Sensory evaluation of pear cultivar ´Lucasova´ stored with apples in ULO atmosphere (en)
- Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře
- Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře (cs)
|
skos:prefLabel
| - Sensory evaluation of pear cultivar ´Lucasova´ stored with apples in ULO atmosphere (en)
- Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře
- Senzorické hodnocení plodů odrůdy ´Lucasova´ skladovaných společně s jablky v ULO atmosféře (cs)
|
skos:notation
| - RIV/25271121:_____/11:#0000164!RIV12-MSM-25271121
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/25271121:_____/11:#0000164
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ULO; sensory evaluation; pears; ´Lucasova´; storage conditions (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Matějíček, Aleš
- Paprštein, František
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |