Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - It was observed influence of hand and machine milking and the phase of lactation on three various farms on technological characteristic of ovine milk in the course of making of fermented products and cheese making. It was evaluated microbiological quality of raw ovine milk and it was observed the fermented capability and milk rennet ability. Lactic acid bacteria from The Collection of Dairy Microorganisms Laktoflora were tested with the aim of achievement of optimal taste and consistence parameters. At the selection of strain of probiotic bacteria was took into consideration their density so as Regulation 370/2008 was satisfied. On the grounds gained results was to confirmed, that on quality ovine milks like raw materials for fermented products hasn't influence lactation nor way milking. Choice tribes lactic acid bacteria will serve as inland source of production yogurts and probiotic drinks or dressing from ovine milks. (en)
- Na třech různých farmách s rozdílným způsobem ustájení byl v průběhu laktace sledován vliv strojního a ručního dojení na technologické vlastnosti ovčího mléka při výrobě fermentovaných výrobků a sýrů. Byla hodnocena mikrobiologická kvalita syrového ovčího mléka, sledována kysací schopnost a syřitelnost mléka. Ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflóra byly testovány bakterie mléčného kysání s cílem dosažení optimálních chuťových a konzistenčních vlastností. U probiotických bakterií byla při výběru kmene zohledněna dosažená denzita probiotických mikroorganismů tak, aby byla splněna Vyhláška 370/2008 Sb. Na základě získaných výsledků bylo potvrzeno, že na kvalitu ovčího mléka jako suroviny pro fermentované výrobky nemá vliv doba laktace ani způsob dojení. Vybrané kmeny bakterií mléčného kysání (BMK) budou sloužit jako tuzemský zdroj k výrobě jogurtů a probiotických nápojů nebo dresinků z ovčího mléka.
- Na třech různých farmách s rozdílným způsobem ustájení byl v průběhu laktace sledován vliv strojního a ručního dojení na technologické vlastnosti ovčího mléka při výrobě fermentovaných výrobků a sýrů. Byla hodnocena mikrobiologická kvalita syrového ovčího mléka, sledována kysací schopnost a syřitelnost mléka. Ze Sbírky mlékařských mikroorganismů Laktoflóra byly testovány bakterie mléčného kysání s cílem dosažení optimálních chuťových a konzistenčních vlastností. U probiotických bakterií byla při výběru kmene zohledněna dosažená denzita probiotických mikroorganismů tak, aby byla splněna Vyhláška 370/2008 Sb. Na základě získaných výsledků bylo potvrzeno, že na kvalitu ovčího mléka jako suroviny pro fermentované výrobky nemá vliv doba laktace ani způsob dojení. Vybrané kmeny bakterií mléčného kysání (BMK) budou sloužit jako tuzemský zdroj k výrobě jogurtů a probiotických nápojů nebo dresinků z ovčího mléka. (cs)
|
Title
| - Vliv způsobu dojení a fáze laktace na technologické parametry ovčího mléka a kvalitu výrobku
- Vliv způsobu dojení a fáze laktace na technologické parametry ovčího mléka a kvalitu výrobku (cs)
- The influence of milking method and phase of lactation on the technological parameters of ovine milk and product quality (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv způsobu dojení a fáze laktace na technologické parametry ovčího mléka a kvalitu výrobku
- Vliv způsobu dojení a fáze laktace na technologické parametry ovčího mléka a kvalitu výrobku (cs)
- The influence of milking method and phase of lactation on the technological parameters of ovine milk and product quality (en)
|
skos:notation
| - RIV/16193296:_____/11:MZJOVC11!RIV12-MZE-16193296
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| - P(QH72286), Z(MSM2672286101)
|
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/16193296:_____/11:MZJOVC11
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - ovine milk; milking method; phase of lactation; technological parameters (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pechačová, Marta
- Švejcarová, M.
- Elich, O.
- Malá, G.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |