Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Utilization of capillary electrophoresis for analyses of plant origin alternative sweeteners is presented. (en)
- Thaumatin je označován jako nejsladší známá látka, je asi 3 000x sladší než sacharosa. Má rovněž vlastnosti chuťového modifikátoru. V příspěvku bude ukázáno využití kapilární zónové elektroforézy k jeho separacím. Neohesperidin dihydrochalkon (NHDC) má kromě vysoké sladivosti (je 1 500x sladší než sacharosa) také schopnost maskovat některé pachutě. Možnost jeho stanovení izotachoforézou a kapilární zónovou elektroforézou byla zkoumána. Stevie cukerná, která může být pěstována i v našich klimatických podmínkách, obsahuje ve svých listech steviosid, sloučeninu 200 x sladší než sacharosa. Použití kapilární zónové elektroforézy ke stanovení steviosidu bude prezentováno.
- Thaumatin je označován jako nejsladší známá látka, je asi 3 000x sladší než sacharosa. Má rovněž vlastnosti chuťového modifikátoru. V příspěvku bude ukázáno využití kapilární zónové elektroforézy k jeho separacím. Neohesperidin dihydrochalkon (NHDC) má kromě vysoké sladivosti (je 1 500x sladší než sacharosa) také schopnost maskovat některé pachutě. Možnost jeho stanovení izotachoforézou a kapilární zónovou elektroforézou byla zkoumána. Stevie cukerná, která může být pěstována i v našich klimatických podmínkách, obsahuje ve svých listech steviosid, sloučeninu 200 x sladší než sacharosa. Použití kapilární zónové elektroforézy ke stanovení steviosidu bude prezentováno. (cs)
|
Title
| - Využití kapilární elektroforézy při analýze náhradních sladidel přírodního původu
- Využití kapilární elektroforézy při analýze náhradních sladidel přírodního původu (cs)
- Utilization of capillary electrophoresis for analyses of plant origin alternative sweeteners (en)
|
skos:prefLabel
| - Využití kapilární elektroforézy při analýze náhradních sladidel přírodního původu
- Využití kapilární elektroforézy při analýze náhradních sladidel přírodního původu (cs)
- Utilization of capillary electrophoresis for analyses of plant origin alternative sweeteners (en)
|
skos:notation
| - RIV/00216305:26310/02:PU34777!RIV12-MSM-26310___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00216305:26310/02:PU34777
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - capillary electrophoresis, alternative sweeteners, (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Skalský Dvůr u Bystřice nad Perštejnem:
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXIII. symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Horáková, Hana
- Vespalcová, Milena
- Zemanová, Jana
- Svobodová, Alena
- Zdařilová, Adéla
- Drdák, Milan
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |