About: Detection of Arcobacter using PCR method     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Method of optimized multiplex PCR was verified on reference strains Arcobacter butzleri CCUG 30484, Arcobacter cryaerophilus CCM 3933 and Arcobacter cryaerophilus CCM 3934. Direct analysis of enrichment broths takeing-off a culture step was performed. Four enrichment media were tested for the acceleration of arcobacters´ detection. F6 selective broth yielded the best results. Poultry, porcine and bovine samples were artificially contaminated and the influnce of samples´ matrix was investigated. A choice combination of an enrichment broth and a plating agar was highly selective. Sorts of meat differ in a content of fat, which had an influence on a detection of arcobacters. 69 samples of food products and water were examined using multiplex PCR. Arcobacter spp. were found in 29 cases (42 %). Positive isolates were confirmed as A. butzleri (24,6 %) and A. cryaerophilus (17,4 %). (en)
  • Tato práce se zabývá využitím metody PCR k urychlení a zpřesnění důkazu arkobakterů izolovaných z potravin a z vody a sleduje vliv matrice vzorku. Metoda využívá dvou párů primerů, rodově specifického (Arcobacter) a druhově specifického (A. butzleri). Specifita a citlivost optimalizované metody PCR byla ověřena na sbírkových kmenech Arcobacter butzleri CCUG 30484, Arcobacter cryaerophilus CCM 3933 a Arcobacter cryaerophilus CCM 3934. Dále byla prováděna přímá analýza pomnožovacích médií s vynecháním kultivačního kroku na pevném médiu. Pro urychlení detekce arkobakterů byla testována 4 pomnožovací média. Nejlepší výsledky poskytoval F6 selektivní bujón. U uměle kontaminovaných vzorků kuřecího, vepřového a hovězího masa byl sledován vliv matrice vzorku. Zvolená kombinace pomnožovacího média a pevné půdy byla vysoce selektivní. Jednotlivé druhy masa se liší obsahem tuku, který měl vliv na detekci arkobakterů. Metodou PCR bylo vyšetřeno 69 vzorků. Arcobacter spp. byl nalezen ve 29 případech (4
  • Tato práce se zabývá využitím metody PCR k urychlení a zpřesnění důkazu arkobakterů izolovaných z potravin a z vody a sleduje vliv matrice vzorku. Metoda využívá dvou párů primerů, rodově specifického (Arcobacter) a druhově specifického (A. butzleri). Specifita a citlivost optimalizované metody PCR byla ověřena na sbírkových kmenech Arcobacter butzleri CCUG 30484, Arcobacter cryaerophilus CCM 3933 a Arcobacter cryaerophilus CCM 3934. Dále byla prováděna přímá analýza pomnožovacích médií s vynecháním kultivačního kroku na pevném médiu. Pro urychlení detekce arkobakterů byla testována 4 pomnožovací média. Nejlepší výsledky poskytoval F6 selektivní bujón. U uměle kontaminovaných vzorků kuřecího, vepřového a hovězího masa byl sledován vliv matrice vzorku. Zvolená kombinace pomnožovacího média a pevné půdy byla vysoce selektivní. Jednotlivé druhy masa se liší obsahem tuku, který měl vliv na detekci arkobakterů. Metodou PCR bylo vyšetřeno 69 vzorků. Arcobacter spp. byl nalezen ve 29 případech (4 (cs)
Title
  • Detection of Arcobacter using PCR method (en)
  • Problematika detekce rodu Arcobacter metodou PCR
  • Problematika detekce rodu Arcobacter metodou PCR (cs)
skos:prefLabel
  • Detection of Arcobacter using PCR method (en)
  • Problematika detekce rodu Arcobacter metodou PCR
  • Problematika detekce rodu Arcobacter metodou PCR (cs)
skos:notation
  • RIV/00216275:25310/04:00001656!RIV08-MSM-25310___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 295-306
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(GA203/02/0023), Z(MSM 253100002)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 582160
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00216275:25310/04:00001656
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Arcobacter butzleri; Arcobacter cryaerophilus; PCR (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [258B820AC9C9]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Podivice
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Pardubice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Monitorování cizorodých látek v životním prostředí VI
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Husková, Zuzana
  • Pejchalová, Marcela
  • Vytřasová, Jarmila
  • Červenka, Libor
  • Zachová, Iveta
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Pardubice
https://schema.org/isbn
  • 80-7194-722-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 25310
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 94 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software