Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Výsledky pokusu doložily, že amarant použitý v krmných směsích ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy je rovnocenným zdrojem živin v krmných dávkách v porovnání s komponentami živočišného původu. Vysoká biologická hodnota proteinu amarantu,zastoupeníaminokyselin a obsah dietní vlákniny jsou předpoklady k využití amarantu v krmných směsích pro výkrmová prasata a které mohou dílčím, alternativním způsobem přispět k řešení náhrady živočišné bílkoviny u monogastrických zvířat. Relativněvysoký obsah lipidů, příznivé zastoupení mastných kyselin zejména kyseliny linolové a přítomnost squalenu se může uplatnit při produkci kvalitního vepřového masa s vhodnějším zastoupením mastných kyselin.
- Výsledky pokusu doložily, že amarant použitý v krmných směsích ve formě zrna nebo sušené nadzemní biomasy je rovnocenným zdrojem živin v krmných dávkách v porovnání s komponentami živočišného původu. Vysoká biologická hodnota proteinu amarantu,zastoupeníaminokyselin a obsah dietní vlákniny jsou předpoklady k využití amarantu v krmných směsích pro výkrmová prasata a které mohou dílčím, alternativním způsobem přispět k řešení náhrady živočišné bílkoviny u monogastrických zvířat. Relativněvysoký obsah lipidů, příznivé zastoupení mastných kyselin zejména kyseliny linolové a přítomnost squalenu se může uplatnit při produkci kvalitního vepřového masa s vhodnějším zastoupením mastných kyselin. (cs)
- It follows from the presented results that amaranth in the diets used both in the form of grain and dried surface biomass is a source of nutrients in the diets comparable with the components of animal origin. Considering high biological value of amaranthprotein, favourable amino acid composition and dietary fibre content, it can be presumed that amaranth inclusion in diets for fattened pigs may partially, alternatively solve the problem of animal protein replacement in the feeds for monogastric animals.The relatively high content of lipids, favourable profile of fatty acids, particularly linoleic acid, and presence of squalen may be effective in the production of good quality pork with a more convenient fatty acid composition. (en)
|
Title
| - Vliv amarantu na užitkovost, zdravotní stav a zastoupení mastných kyselin v tukové tkáni výkrmových prasat
- Effect of feeding amaranth on performance, health status and fatty acids composition in fat tissue of pigs (en)
- Vliv amarantu na užitkovost, zdravotní stav a zastoupení mastných kyselin v tukové tkáni výkrmových prasat (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv amarantu na užitkovost, zdravotní stav a zastoupení mastných kyselin v tukové tkáni výkrmových prasat
- Effect of feeding amaranth on performance, health status and fatty acids composition in fat tissue of pigs (en)
- Vliv amarantu na užitkovost, zdravotní stav a zastoupení mastných kyselin v tukové tkáni výkrmových prasat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/00027162:_____/05:06000029!RIV06-MZE-00027162
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027162:_____/05:06000029
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - subcutaneous fat; animal protein; metabolism; health status; performance; feed conversion (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Aktuální problémy šlechtění, chovu, zdraví a produkce prasat
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Scientific Pedagogical Publishing
|
https://schema.org/isbn
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |