Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Předkládaná práce se zabývá stanovením produkce réví a výhřevnosti dřevní štěpky z réví u osmi různých odrůd révy vinné. Výsledky dokazují že se hodnoty produkce liší mezi jednotlivými odrůdami. Nejvyšší hodnoty byly naměřeny u odrůdy Svatovavřinecké (0,67 kg.keř-1), nejnižší u odrůdy Ryzlink vlašský (0,35 kg.keř-1). Výsledky statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých ročníků na produkci réví. Při hodnocení výhřevnosti byly nejvyšší hodnoty stanoveny u odrůdy Frankovka (16,66 MJ.kg-1) a Modrý portugal (16,64 MJ.kg-1). Štěpka těchto odrůd současně vykazovala nejnižší hodnoty vlhkosti 13,50 % a 12,71 %. Naopak nejnižší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u réví odrůd Svatovavřinecké (15,93 MJ.kg-1) a Ryzlink vlašský (16,10 MJ.kg-1) s vlhkostí 49,09 % a 41,97 %. Výsledky laboratorního měření, výpočtů a statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých odrůd na hodnotu výhřevnosti.
- Předkládaná práce se zabývá stanovením produkce réví a výhřevnosti dřevní štěpky z réví u osmi různých odrůd révy vinné. Výsledky dokazují že se hodnoty produkce liší mezi jednotlivými odrůdami. Nejvyšší hodnoty byly naměřeny u odrůdy Svatovavřinecké (0,67 kg.keř-1), nejnižší u odrůdy Ryzlink vlašský (0,35 kg.keř-1). Výsledky statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých ročníků na produkci réví. Při hodnocení výhřevnosti byly nejvyšší hodnoty stanoveny u odrůdy Frankovka (16,66 MJ.kg-1) a Modrý portugal (16,64 MJ.kg-1). Štěpka těchto odrůd současně vykazovala nejnižší hodnoty vlhkosti 13,50 % a 12,71 %. Naopak nejnižší hodnoty výhřevnosti byly zjištěny u réví odrůd Svatovavřinecké (15,93 MJ.kg-1) a Ryzlink vlašský (16,10 MJ.kg-1) s vlhkostí 49,09 % a 41,97 %. Výsledky laboratorního měření, výpočtů a statistického vyhodnocení neprokázaly vliv jednotlivých odrůd na hodnotu výhřevnosti. (cs)
- This work deals with determination of grape cane production and with determination of heating value by wood chips of waste cane of eight varieties of grape wine. The results shows that the founds of production are different between single varieties. The highest founds were measured near variety Saint Laurent (0,67 kg.bush-1), the lowest near Petit Riesling (0,35 kg.bush-1). The statistic results unsubstantiated influence of vintage on grape cane production. The results show, that the highest values of heating power has variety Lemberger (16,66 MJ.kg-1) and Portugais Bleu (16,64 MJ.kg-1). The wood chips from this varieties were at the same time with lowest values of all water volume (12,71 %–4,59 %). Opposite the lowest values of heating power were by varieties Saint Laurent (15,93 MJ.kg-1) and Petit Riesling (16,10 MJ.kg-1) with all water volume 49,09 % and 41,97 %. By the help of laboratory measurement, calculations and statistic evaluation of results was not show the influence of different varienties on funds of heating value. (en)
|
Title
| - POROVNÁNÍ PRODUKCE A VÝHŘEVNOSTI U RÉVÍ Z VINIC
- POROVNÁNÍ PRODUKCE A VÝHŘEVNOSTI U RÉVÍ Z VINIC (cs)
- The comparsion of production and heating power by grape cane (en)
|
skos:prefLabel
| - POROVNÁNÍ PRODUKCE A VÝHŘEVNOSTI U RÉVÍ Z VINIC
- POROVNÁNÍ PRODUKCE A VÝHŘEVNOSTI U RÉVÍ Z VINIC (cs)
- The comparsion of production and heating power by grape cane (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027031:_____/11:2R000358!RIV12-MZE-00027031
|
http://linked.open...avai/predkladatel
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027031:_____/11:2R000358
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - grape wine; cane; calorimeter; total heating value; heating value (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Souček, Jiří
- Burg, Patrik
|
issn
| |
number of pages
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |