Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Fish scales, rabbit skins and chicken feet were pretreated using alkali or acid method without enzymes or with microbial alkali protease.The highest yields were obtained with the lime pretreatment and enzymatic hydrolysis. The yields of acid extraction were lower in all cases. The isoelectric point and molecular weight distribution in samples were compared with the same parametres of gelatine obtained from classical sources (beef and pork). The characteristic of gelatine from alternative sources differs from classical gelatine, but the diference is not considerable. Gelatine prepared from fish scales forms gel in too high concentrations only. (en)
- Rybí šupiny, stejně jako králičí kožky a kuřecí běháky byly předem upravovány jak kysele, tak i alkalicky a to bez enzymu a s použitím mikrobiální alkalické proteasy. Nejvyšších výtěžků bylo získáno při použití předúpravy vápnem a enzymem, při níž byl výtěžek vyšší než při použití enzymu a pufru. Kyselá extrakce byla ve všech případech méně účinná. Byly stanoveny isoelektrické body a distribuce molekulových vah jednotlivých preparátů a byly porovnány s týmiž parametry želatiny z klasických zdrojů (hovězí, vepřová). Vlastnosti želatiny vyrobené z alternativních zdrojů se od klasické želatiny sice liší, ale nikoliv výrazně. Želatina z rybích šupin tvoří gel až při příliš vysokých koncentracích.
- Rybí šupiny, stejně jako králičí kožky a kuřecí běháky byly předem upravovány jak kysele, tak i alkalicky a to bez enzymu a s použitím mikrobiální alkalické proteasy. Nejvyšších výtěžků bylo získáno při použití předúpravy vápnem a enzymem, při níž byl výtěžek vyšší než při použití enzymu a pufru. Kyselá extrakce byla ve všech případech méně účinná. Byly stanoveny isoelektrické body a distribuce molekulových vah jednotlivých preparátů a byly porovnány s týmiž parametry želatiny z klasických zdrojů (hovězí, vepřová). Vlastnosti želatiny vyrobené z alternativních zdrojů se od klasické želatiny sice liší, ale nikoliv výrazně. Želatina z rybích šupin tvoří gel až při příliš vysokých koncentracích. (cs)
|
Title
| - Studie výroby želatiny z alternativních zdrojů
- Studie výroby želatiny z alternativních zdrojů (cs)
- Study of gelatine production from alternative sources (en)
|
skos:prefLabel
| - Studie výroby želatiny z alternativních zdrojů
- Studie výroby želatiny z alternativních zdrojů (cs)
- Study of gelatine production from alternative sources (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027022:_____/06:#0000015!RIV07-MZE-00027022
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027022:_____/06:#0000015
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Fish scales, rabbit skins, gelatine production, chicken feet, fish scales, lime pretreatment, enzymatic hydrolysis, microbial alkali protease (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXVII. symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kmínková, Milena
- Kučera, Jiří
- Prošková, Alexandra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
is http://linked.open...avai/riv/vysledek
of | |