Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V poslední době dochází v ČR ke snižování produkce jatečných zvířat (prasata, drůbež, skot, ovce a kozy). Příčinou jsou nepříznivé ekonomické výsledky tohoto odvětví, mimo jiné zejména skutečnost, že soběstačnost v produkci masa poklesla pod 100% a zhoršila se i podpora mimoprodukčních funkcí. Zlepšení současného stavu vyžaduje zavedení opatření na úrovni samotných producentů ( management, organizace práce, zdraví a výživa zvířat, kvalita produkce atd) i zpracovatelského průmyslu, politickou podporu a rovné podmínky v rámci EU.
- V poslední době dochází v ČR ke snižování produkce jatečných zvířat (prasata, drůbež, skot, ovce a kozy). Příčinou jsou nepříznivé ekonomické výsledky tohoto odvětví, mimo jiné zejména skutečnost, že soběstačnost v produkci masa poklesla pod 100% a zhoršila se i podpora mimoprodukčních funkcí. Zlepšení současného stavu vyžaduje zavedení opatření na úrovni samotných producentů ( management, organizace práce, zdraví a výživa zvířat, kvalita produkce atd) i zpracovatelského průmyslu, politickou podporu a rovné podmínky v rámci EU. (cs)
- Efficiency of the slaughter livestock and meat production in the present conditions. The production of meat animals (pigs, poultry, cattle, sheep and goats) has recently tended to decrease in the CR. It was mainly due to unfavorable economic results, and among many consequences, the self-sufficiency in meat production has been reduced below 100 % and the settlement of non-production functions has deteriorated. The improvement of the current status requires the introduction of measurements on the level of producers (management, work organization, health and nutrition of animals, production quality etc.) and the processing industry, political support and comparable conditions within the EU. (en)
|
Title
| - Efektivnost produkce jatečných zvířat a masa v současných podmínkách
- Efektivnost produkce jatečných zvířat a masa v současných podmínkách (cs)
- Efficiency of the slaughter livestock and meat production in the present conditions (en)
|
skos:prefLabel
| - Efektivnost produkce jatečných zvířat a masa v současných podmínkách
- Efektivnost produkce jatečných zvířat a masa v současných podmínkách (cs)
- Efficiency of the slaughter livestock and meat production in the present conditions (en)
|
skos:notation
| - RIV/00027014:_____/10:#0001283!RIV11-MZE-00027014
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/00027014:_____/10:#0001283
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - slaughter livestock, pigs, poultry, cattle, sheep, production, economic results (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Kvapilík, Jindřich
- Boudný, J.
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |