About: Vliv plemenné příslušnosti býků na senzorickou kvalitu hovězího masa     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The objective of the study was to evaluate the breed differences in the sensory characteristics of beef. The evaluation was performed by a trained ten-member sensory panel. The panelists evaluated odour, taste, texture and juiciness of meat samples. The culinary quality of beef from purebred Charolais (C) and Gasconne bulls was higher compared to Czech Fleckvieh (CF) and C x CF bulls. The group of three-breed crosses sired by Piemontese bulls received higher texture scores than CF and C x CF bulls. Aberdeen Angus had higher overall scores in comparison with the other purebred beef breeds - C, Hereford and Simmental. (en)
  • Cílem této práce bylo vyhodnotit senzorickou kvalitu masa mladých býků. Desetičlenná komise byla sestavena z vyškolených hodnotitelů. Posuzována byla vůně, chuť, textura a šťavnatost vařeného masa. Kulinární kvalita masa býků charolais (C) a gasconne byla hodnocena příznivěji než u plemene české strakaté (CS) a kříženců C x CS. Skupina trojplemenných kříženců po otcích piemontese byla hodnocena lépe z hlediska textury masa v porovnání s býky CS a C x CS. Při porovnání senzorické kvality masa býků masných plemen (aberdeen angus, C, hereford a masný simentál) bylo nejlépe hodnoceno plemeno aberdeen angus.
  • Cílem této práce bylo vyhodnotit senzorickou kvalitu masa mladých býků. Desetičlenná komise byla sestavena z vyškolených hodnotitelů. Posuzována byla vůně, chuť, textura a šťavnatost vařeného masa. Kulinární kvalita masa býků charolais (C) a gasconne byla hodnocena příznivěji než u plemene české strakaté (CS) a kříženců C x CS. Skupina trojplemenných kříženců po otcích piemontese byla hodnocena lépe z hlediska textury masa v porovnání s býky CS a C x CS. Při porovnání senzorické kvality masa býků masných plemen (aberdeen angus, C, hereford a masný simentál) bylo nejlépe hodnoceno plemeno aberdeen angus. (cs)
Title
  • Vliv plemenné příslušnosti býků na senzorickou kvalitu hovězího masa
  • Vliv plemenné příslušnosti býků na senzorickou kvalitu hovězího masa (cs)
  • Breed differences in the sensory characteristics of beef (en)
skos:prefLabel
  • Vliv plemenné příslušnosti býků na senzorickou kvalitu hovězího masa
  • Vliv plemenné příslušnosti býků na senzorickou kvalitu hovězího masa (cs)
  • Breed differences in the sensory characteristics of beef (en)
skos:notation
  • RIV/00027014:_____/09:#0001026!RIV10-MZE-00027014
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MZE0002701404)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 8
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349436
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00027014:_____/09:#0001026
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory characteristics; beef cattle; bulls; crossbreeding (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8E4614EF590B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Náš chov
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 69
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bartoň, Luděk
  • Bureš, Daniel
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0027-8068
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software