About: Využití robotických systémů v cévní chirurgii     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Na základě našich dosavadních robotických zkušeností si dovolím tvrdit, že lze roboticky úspěšně provádět cévní anastomózu na aortě i na pánevní tepně a to dokonce snadněji než při klasické laparoskopické operaci. Další možností je odstranění aterosklerotických hmot z lumen aorty nebo pánevních tepen, které mohou způsobit jejich zúžení a robotický systém je tedy možné využít k tromboendarterektomi velkých tepen a následně i pro uzávěr takto desobliterovaných tepen cévní záplatou. Neméně zajímavou oblastí pro robotickou cévní chirurgii jsou operace výdutí břišní aorty. V tomto případě se jedná o provádění cévních anastomóz, odstranění trombotických hmot z vaku výdutě, uzávěru lumbálních tepen, které po otevření vaku výdutě zpětně krvácejí a nakonec i uzávěr vaku výdutě aorty po rekonstrukci. V dutině břišní je pak na závěr u všech výše popsaných výkonů provedena robotická sutura retroperitonea. Velice zajímavé je použití robotického systému při rekonstrukci viscerálních tepen například při operaci výdutě slezinné tepny nebo rekonstrukce ledvinné tepny či první hybridní výkony, které patří také do spektra našich robotických cévních operací .
  • Na základě našich dosavadních robotických zkušeností si dovolím tvrdit, že lze roboticky úspěšně provádět cévní anastomózu na aortě i na pánevní tepně a to dokonce snadněji než při klasické laparoskopické operaci. Další možností je odstranění aterosklerotických hmot z lumen aorty nebo pánevních tepen, které mohou způsobit jejich zúžení a robotický systém je tedy možné využít k tromboendarterektomi velkých tepen a následně i pro uzávěr takto desobliterovaných tepen cévní záplatou. Neméně zajímavou oblastí pro robotickou cévní chirurgii jsou operace výdutí břišní aorty. V tomto případě se jedná o provádění cévních anastomóz, odstranění trombotických hmot z vaku výdutě, uzávěru lumbálních tepen, které po otevření vaku výdutě zpětně krvácejí a nakonec i uzávěr vaku výdutě aorty po rekonstrukci. V dutině břišní je pak na závěr u všech výše popsaných výkonů provedena robotická sutura retroperitonea. Velice zajímavé je použití robotického systému při rekonstrukci viscerálních tepen například při operaci výdutě slezinné tepny nebo rekonstrukce ledvinné tepny či první hybridní výkony, které patří také do spektra našich robotických cévních operací . (cs)
  • The experience we have gained in robotic interventions so far gives us a reason to claim that vascular anastomosis can be performed robotically both on the aorta and the pelvic artery with good results and actually with more ease than classical laparoscopic surgery. Another possibility is the removal of atherosclerotic masses from the lumen of the aorta or pelvic arteries that could cause narrowing of the vessels; the robotic system can thus be used for thromboendarterectomy of large vessels and subsequent patch grafting of the desobliterated arteries. A no less interesting area of robotic surgery is abdominal aortic aneurysm surgery. In this particular case the robot is used to do vascular anastomoses, remove thrombotic masses from the aneurysmal sac, ligate the lumbar arteries that bleed back when the sac is opened and, finally, close off the sac of the aortic aneurysm after reconstruction. All the above described procedures end with the robotic suturing of the retroperitoneum in the abdominal cavity. An interesting application of the robotic system is in the reconstruction of visceral arteries, for example splenic artery aneurysm surgery and renal artery reconstruction, as well as the first hybrid procedures which have also been added to our range of robotic vascular surgery interventions. (en)
Title
  • Využití robotických systémů v cévní chirurgii
  • The use of robots in vascular surgery (en)
  • Využití robotických systémů v cévní chirurgii (cs)
skos:prefLabel
  • Využití robotických systémů v cévní chirurgii
  • The use of robots in vascular surgery (en)
  • Využití robotických systémů v cévní chirurgii (cs)
skos:notation
  • RIV/00023884:_____/08:#0002322!RIV12-MZ0-00023884
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 404795
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/00023884:_____/08:#0002322
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • robotic vascular surgery, vascular anastomosis, abdominal aorta (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1E399D117B95]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Medical tribune
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 4
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Štádler, Petr
issn
  • 1214-8911
number of pages
is http://linked.open...avai/riv/vysledek of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software