V tomto projektu bychom se rádi uabývali studiem využívání škrobu, maltodextrinů a maltózy thermofilní aktinomycétou Thermomonospora curvata, aglA, gen kódující alfa-glukosidázu, a geny lokalizované v jeho sousedství budou kompletně sekvencovány a dále charakterizovány. Budou určeny počátky transkripce jednotlivých genů a sledován efekt různých cukrů na transkripci mRNA a na její stabilitu. Vlastnosti pravděpodobného regulačního proteinu budou zkoumány pomocí in-vitro i in-vivo metod. Jeho funkce a vliv na expresi alva-amylázového a alfa-glukosidázového genu bude prověřován v T. curvata a také v hostitelském kmeni Streptomyces. U purifikovaného proteinu bude testována DNA vazebná schopnost a budou určovány vazebné motivy na molekule DNA. Protilátkyproti proteinům kódovaným ORF1 a ORF2 nám umožní sledovat obsah proteinů v buňkách během růstu a dovolí nám určit i jejich lokalizaci. V současnosti také pracujeme na zavedení klonovacího systému v T. curvata