Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The pure milk cultures collection contains more than 500 strains of lactic acid bacteria, yeasts and moulds. A number of them are specific, not only for food industry, but for agriculture and medicine, as well. An important part of the collection is represented by the genofond of home microorganisms. The aim of the project is to map out, gradually the properties of these home microorganisms in detail, their testing using methods of modern microbiologic taxonomy and relating to their specific qualities with the aim of their application in development new sorts of milk products having the requested organoleptic and rheologic properties. (en)
- Ve výzkumném ústavu mlékárenské je v současnosti ve sbírce čistých mlékařských kultur (ČMK)k dispozici více než 500 kmenů mléčných bakterií, kvasinek a plísní. Řada z nich je specifická nejen pro potravinářský průmysl, ale i pro zemědělství a zdravotnictví. Významná část sbírky představuje genofond tuzemských průmyslově využitelných mikroorganismů, které mají dlouhodobý vliv na kvalitu, fyzikálně-chemické vlastnosti a dieteticko-nutriční hodnotu tuzemských mlékárenských výrobků. Cílem projektu je postupný podrobný monitoring vlastností těchto tuzemských mikroorganismů, jejich testování podle pravidel moderní mikrobiologické taxonometrie, specifických vlastností ve vývoji nových typů mléçčých výrobků s požadovanými vlastnostmi senzorickými, dieteticko-nutričními a reologickými. Budou hledány nejvhodnější kombinace testovaných kultur pro kysané i další mléčné výrobky se zvýšenými dietetickými vlastnostmi. Cílená pozornost bude zaměřena na studium a aplikaci metod anaerobních kultivací potravinářsky výz
|
Title
| - The application of the home genetic potential of pure milk cultures in development new sorts of milk products having requested qualities (en)
- Využití domácího genetického potenciálu čistých mlékařských kultur pro vývoj nových druhů mléčných výrobků s požadovanými vlastnostmi
|
skos:notation
| |
http://linked.open...avai/cep/aktivita
| |
http://linked.open...kovaStatniPodpora
| |
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
| |
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
| |
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
| |
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
| |
http://linked.open...hodnoceniProjektu
| |
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
| |
http://linked.open...inujicichPrijemcu
| |
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
| |
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
| |
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
| |
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
| |
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
| |
http://linked.open...atUdajeProjZameru
| |
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
| |
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
| |
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
| |
http://linked.open...jektu+dodavatelem
| - Byl proveden výběr testace a navržen způsob využití nových kmenů ČMK pro výrobu kysaných výrobků a navržen nový výrobek proteinového probiotika s dieteticko-ochrannou mikroflorou. (cs)
|
http://linked.open...tniCyklusProjektu
| |
is http://linked.open...vavai/riv/projekt
of | |
is http://linked.open...vavai/cep/projekt
of | |