About: Inactivation alergens in foods by the high pressure treatment     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
rdfs:seeAlso
Description
  • Development of processing of selected fruit and vegetable products by high pressure treatment that leads to their allergenicity removal. (en)
  • Předmětem výzkumu v projektu bude ověření možnosti inaktivovat alergeny ve vybraných potravinách pomocí nové technologie pasterace potravin za studena jejich stlačením na tlaky řádu tisíců barů. Projekt vychází z výsledků získaných na základě mezinárodníspolupráce mezi VÚ potravinářským Praha a Technickou Universitou Mnichov. Slibné výsledky našich německých kolegů ukazují, že lze touto technologií odstranit alergenní působení ovocných šťáv, ale i zeleninových šťáv například šťávy z celeru, který je naseznamu závažných alergenů Evropské Unie. Tato potravina vyžaduje značení na obalu potravin při nebezpečí přítomnosti i stopových množství, neboť je schopna u vnímavých jedinců vyvolat analfylaktický šok. V projektu se budeme zabývat jablky, mrkví a celerem zpravidla ve formě šťáv nebo ve formě kusové a současně alergeny v těchto produktech obsažených. Jedna část projektu se bude zabývat i hypoalergizací extraktem pylu břízy.
Title
  • Inactivation alergens in foods by the high pressure treatment (en)
  • Inaktivace alergenů v potravinách pomocí vysokotlaké pasterace
skos:notation
  • 2B06139
http://linked.open...avai/cep/aktivita
http://linked.open...kovaStatniPodpora
http://linked.open...ep/celkoveNaklady
http://linked.open...datumDodatniDoRIV
http://linked.open...i/cep/druhSouteze
http://linked.open...ep/duvernostUdaju
http://linked.open.../cep/fazeProjektu
http://linked.open...ai/cep/hlavniObor
http://linked.open...hodnoceniProjektu
http://linked.open...vai/cep/kategorie
http://linked.open.../cep/klicovaSlova
  • ovoce, zelenina, alergenicita, ošetření vysokým tlakem (en)
http://linked.open...ep/partnetrHlavni
http://linked.open...inujicichPrijemcu
http://linked.open...cep/pocetPrijemcu
http://linked.open...ocetSpoluPrijemcu
http://linked.open.../pocetVysledkuRIV
http://linked.open...enychVysledkuVRIV
http://linked.open...lneniVMinulemRoce
http://linked.open.../prideleniPodpory
http://linked.open...iciPoslednihoRoku
http://linked.open...atUdajeProjZameru
http://linked.open.../vavai/cep/soutez
http://linked.open...usZobrazovaneFaze
http://linked.open...ai/cep/typPojektu
http://linked.open...ep/ukonceniReseni
http://linked.open.../cep/vedlejsiObor
http://linked.open...ep/zahajeniReseni
http://linked.open...jektu+dodavatelem
  • The research plan solved the important issue the influence of high-pressure treatment (HPT) on the structure and allergenicity of the recombinant main apple allergen, rMal d1, on apple juice and homogenates prepared from the Golden Delicious variety. The results are entirely original knowledge, which were published in the international scientific journals and they were as well patented. (en)
  • Projekt řešil významnou problematiku vlivu vysokotlakové pasterace na alergenicitu hlavních alergenů jablek, mrkve a celeru a probíhal v souladu se zadáním. Výsledkem jsou i zcela původní poznatky, které byly publikovány v mezinárodních vědeckých časopisech a patentovány.Hypotéza o možnosti dealargenizace vybraných ovocných a zeleninových šťáv pomocí technologie HPT se nenaplnila. (cs)
http://linked.open...tniCyklusProjektu
http://linked.open.../cep/klicoveSlovo
  • alergenicita
  • zelenina
  • ovoce
is http://linked.open...vavai/riv/projekt of
is http://linked.open...vavai/cep/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 47 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software