About: Enzymatic glycosylation of phenolic and polyphenolic substances.     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Projekt, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The diglycosidase a-rhamnosyl-b-glucosidase from Acremonium and/or from other fungal sources will be purified and characterized from the proteomic point of view. a-Rhamnosidase from fungal producers will be cloned to be used as alternative to the diglycosidases for the synthetic reactions. These enzymes will be sequenced and cloned and expression in heterologous producer will be attempted. a-Rhamnosyl-b-glucosidase and a-rhamnosidase will be used for transglycosylation of various phenolic acceptors from group of flavonoids (silybin), polyphenols (e.g., resveratrol) and some other phenolic and aromatic precursors. The biological activity of the compounds carrying 1 or 2 glycosidic residues will be tested. We will test mainly antioxidant activities with in vitro tests (DPPH) and ex-vivo tests (microsomal oxidation). (en)
  • Diglykosidasa a-rhamnosyl-b-glukosidasa z kmenů hub Acremonia a z dalších fungálních zdrojů bude purifikována a charakterizována z proteomického hlediska. a-Rhamnosidasa z fungálních producentů bude klonována a dále využita jako alternativa k výše uvedeným diglykosidasám pro synthetické reakce. Tyto enzymy budou sekvenovány a testována exprese v heterologních producentech. a-Rhamnosyl-b-glucosidasa a a-L-rhamnosidasa bude použita pro transglycosylace různých fenolických akceptorů ze skupiny flavonoidů (silybin), polyfenolů (např. resveratrol) a dalších fenolických a aromatických substrátů. Biologická aktivita těchto látek nesoucích 1 - 2 nové glykosidické zbytky bude testována především jako antioxidační aktivita v in vitro testech (DPPH) a ex-vivo testy (mikrosomální oxidace). (cs)
Title
  • Enzymatic glycosylation of phenolic and polyphenolic substances. (en)
  • Enzymové glykosylace fenolických a polyfenolických substancí. (cs)
http://linked.open...vai/cislo-smlouvy
http://linked.open...lsi-vedlejsi-obor
http://linked.open...avai/druh-souteze
http://linked.open...domain/vavai/faze
http://linked.open...vavai/hlavni-obor
http://linked.open...vai/vedlejsi-obor
http://linked.open...vavai/id-aktivity
http://linked.open.../vavai/id-souteze
http://linked.open...n/vavai/kategorie
http://linked.open...vai/klicova-slova
  • Enzymatic glycosylation; phenolic compounds; chemoprotectants; diglycosidases (en)
http://linked.open...avai/konec-reseni
http://linked.open...nujicich-prijemcu
http://linked.open...avai/poskytovatel
http://linked.open...avai/start-reseni
http://linked.open...ai/statni-podpora
http://linked.open...vavai/typProjektu
http://linked.open...ai/uznane-naklady
http://linked.open...ai/pocet-prijemcu
http://linked.open...cet-spoluprijemcu
http://linked.open...ai/pocet-vysledku
http://linked.open...ku-zverejnovanych
is http://linked.open...ain/vavai/projekt of
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 84 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software