Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Profiles based on the polypropylene matrix with various system composition were extruded. Desired whiteness was achieved with respect to the white standard according DIN 6167. Proof of concept was created on the basis of mutual cooperation of company SPUR a.s. and the University Institute – Centre of Polymer Systems and is archived at TBU - Centre of Polymer Systems. (en)
- Byly připraveny extrudované profily na bázi polypropylenu (PP) s různou recepturou. Optimalizací směsí se podařilo docílit požadované hodnoty bělosti vůči bílému standardu podle DIN 6167. Funkční vzorek byl vytvořen na základě vzájemné spolupráce společnosti SPUR a.s. a Univerzitního institutu - Centrum polymerních systémů a je umístěn v archívu UTB - Centrum polymerních systémů.
- Byly připraveny extrudované profily na bázi polypropylenu (PP) s různou recepturou. Optimalizací směsí se podařilo docílit požadované hodnoty bělosti vůči bílému standardu podle DIN 6167. Funkční vzorek byl vytvořen na základě vzájemné spolupráce společnosti SPUR a.s. a Univerzitního institutu - Centrum polymerních systémů a je umístěn v archívu UTB - Centrum polymerních systémů. (cs)
|
Title
| - Optimalizovaná bělost polypropylenových kompozitních profilů
- Optimalizovaná bělost polypropylenových kompozitních profilů (cs)
- Optimized whiteness of extruded polypropylene profiles (en)
|
skos:prefLabel
| - Optimalizovaná bělost polypropylenových kompozitních profilů
- Optimalizovaná bělost polypropylenových kompozitních profilů (cs)
- Optimized whiteness of extruded polypropylene profiles (en)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28610/14:43871950!RIV15-TA0-28610___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...onomickeParametry
| - Přínos funkčního vzorku spočívá v optimalizaci směsi při vytlačování PP kompozitního profilu s výslednou bělostí odpovídající bílému standardu dle normy DIN 6167.
|
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28610/14:43871950
|
http://linked.open...terniIdentifikace
| |
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open...vai/riv/kategorie
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - profiles; polypropylene; extruded; whiteness; Optimized (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open.../licencniPoplatek
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/projekt
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...echnickeParametry
| - Polypropylenové kompozitní profily s různou recepturou lišící se především ve složení PP matrice, byly vyrobeny procesem vytlačování. Bělost profilů byla posuzována na základě měření reflexní technikou na kolorimetru Lovibond RT 850i při 10° úhlu tzv. doplňkového standardního pozorovatele s osvětlením typu D65 v rozsahu 360 – 750 nm v módu, který zahrnuje (SCI) i vylučuje (SCE) spekulární složku záření. Naměřené hodnoty indexu žlutosti dle DIN 6167 jsou uvedeny v Příloze I, Tabulka 1. Hodnota indexu žlutosti pro bílý standard 4,8202 byla uspokojivě dosažena u dvou receptur s hodnotami 4,1638 a 4,0846. Výrazného zlepšení bělosti bylo u těchto vzorků dosaženo definovaným přídavkem titanové běloby, TiO2. SPUR a.s., IČ 46900098, datum uzavření smlouvy o spolupráci a využití výsledků výzkumu a vývoje 9.7.2012, Ing. Tomáš Dudák, Tř. T. Bati 299, Zlín, Louky, 763 02, tel.: +420 577 601 712, tomas.dudak@spur.cz
|
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Machovský, Michal
- Sedláček, Tomáš
- Mráček, Aleš
- Sedlák, Jakub
- Křepelka, Jaroslav
|
http://linked.open...avai/riv/vlastnik
| |
http://linked.open...itiJinymSubjektem
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |