Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The Saskatoon berry (Amelanchier alnifolia Nutt.) belongs to less known cultivated pomaceous fruit. In Europe it is rarely grown. Over the last decades new genotypes were bred in the Czech Republic. In my work the fruit of those new genotypes were analyzed as far as the soluble solid content, titrable acidity, pectins, and selected macronutrients and micronutrients were concerned. Moreover, the content of phenolic substances, antioxidant capacity and flavonoid content were determined. For comparison, the fruit of selected North American cultivars grown in the conditions of Central Europe were analyzed (en)
- Muchovník (Amelanchier alnifolia Nutt.) patří mezi méně známé jádrové ovoce. V Evropě je pěstován zřídka. V posledních desetiletích bylo vyšlechtěno v České republice několik genotypů tohoto druhu. Ve své práci se zabývám kromě těchto genotypů, také komerčně využívanými odrůdami, které pocházejí ze Severní Ameriky. Konkrétně byly plody analyzovány na obsah refrakce, titrační kyselosti, pektinu, vybraných minerálních prvků, obsahu fenolických látek, flavonoidů a celkové antioxidační kapacity.
- Muchovník (Amelanchier alnifolia Nutt.) patří mezi méně známé jádrové ovoce. V Evropě je pěstován zřídka. V posledních desetiletích bylo vyšlechtěno v České republice několik genotypů tohoto druhu. Ve své práci se zabývám kromě těchto genotypů, také komerčně využívanými odrůdami, které pocházejí ze Severní Ameriky. Konkrétně byly plody analyzovány na obsah refrakce, titrační kyselosti, pektinu, vybraných minerálních prvků, obsahu fenolických látek, flavonoidů a celkové antioxidační kapacity. (cs)
|
Title
| - Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti
- New genotypes of Saskatoon berries and their properties (en)
- Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti (cs)
|
skos:prefLabel
| - Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti
- New genotypes of Saskatoon berries and their properties (en)
- Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti (cs)
|
skos:notation
| - RIV/70883521:28110/10:63509495!RIV11-MSM-28110___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/70883521:28110/10:63509495
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Saskatoon berry; soluble solid content; titrable acidity; pectin; mineral elements; phenolics; antioxidant capacity; flavonoids (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Nové trendy v gastronomii, workshop 2010
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| |
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |