About: Bacterial Toxin Detection Methods     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Foodborne intoxication threatens consumer health and is a condition resulting from foodborne diseases. Toxins present in food, produced as metabolic products of the pathogenic bacteria, cause these diseases. Staphylococcus aureus, Bacillus cereus and Clostridium botulinum are among the major foodborne intoxication producers. In practice, the most frequently used methods are immunological (ELISA, ELFA, Reversed Passive Latex Agglutination) and molecular (PCR). Physico-chemical methods or biological experiments also identify bacterial toxins in food. The issue of the absence of bacterial toxins is addressed in Regulation (EC) No 2073/2005 on microbiological criteria for foodstuffs. (en)
  • Alimentární intoxikace představují významnou skupinu onemocnění z potravin ohrožující zdraví konzumentů. Příčinou vzniku onemocnění jsou toxiny přítomné v potravině, které vznikají jako metabolické produkty při množení patogenních bakterií. Mezi významné původce alimentárních intoxikací se řadí Staphylococcus aureus, Bacillus cereus a Clostridium botulinum. V praxi se nejčastěji využívají metody imunologické (ELISA, ELFA, reverzní pasivní latexová aglutinace) a molekulárně biologické (PCR). Lze využít i metody fyzikálně-chemické nebo biologický pokus. Problematiku nepřítomnosti bakteriálních toxinů v potravinách řeší nařízení (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny.
  • Alimentární intoxikace představují významnou skupinu onemocnění z potravin ohrožující zdraví konzumentů. Příčinou vzniku onemocnění jsou toxiny přítomné v potravině, které vznikají jako metabolické produkty při množení patogenních bakterií. Mezi významné původce alimentárních intoxikací se řadí Staphylococcus aureus, Bacillus cereus a Clostridium botulinum. V praxi se nejčastěji využívají metody imunologické (ELISA, ELFA, reverzní pasivní latexová aglutinace) a molekulárně biologické (PCR). Lze využít i metody fyzikálně-chemické nebo biologický pokus. Problematiku nepřítomnosti bakteriálních toxinů v potravinách řeší nařízení (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny. (cs)
Title
  • Bacterial Toxin Detection Methods (en)
  • Metody stanovení bakteriálních toxinů v potravinách
  • Metody stanovení bakteriálních toxinů v potravinách (cs)
skos:prefLabel
  • Bacterial Toxin Detection Methods (en)
  • Metody stanovení bakteriálních toxinů v potravinách
  • Metody stanovení bakteriálních toxinů v potravinách (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/14:43872905!RIV15-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 28998
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/14:43872905
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food safety; Clostridium botulinum; Bacillus cereus; Staphylococcus aureus (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [37106D0AE71B]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 25
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Necidová, Lenka
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software