About: DLG hodnocení masných výrobků     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Senzorické hodnocení masných (potravinářských) výrobků 5-bodovou hodnotící stupnicí (5-Punkte-Skala) umožňuje nezávislé posouzení vyškolenými hodnotiteli, jež se pravidelně účastní soutěžních přehlídek. Hodnotící metoda je vybranou komisí pravidelně upravována (vylepšována), čímž se zvyšuje její objektivnost. Při hodnocení je mimo jiné zohledněna významnost jednotlivých deskriptorů (vzhled výrobku, textura atd.) koeficienty významnosti. Taktéž je zohledněn výskyt většího počtu vad u jednotlivého deskriptoru, což celé hodnocení značně objektivizuje. Výsledky hodnocení jednotlivých výrobků jsou členy komise společně diskutovány, dochází k závěrečnému konsenzu a vyplnění závěrečného hodnotícího formuláře. Tento formulář je na vyžádání k dispozici i producentovi výrobku, který výsledku může využít k systematickému zlepšování kvality.
  • Senzorické hodnocení masných (potravinářských) výrobků 5-bodovou hodnotící stupnicí (5-Punkte-Skala) umožňuje nezávislé posouzení vyškolenými hodnotiteli, jež se pravidelně účastní soutěžních přehlídek. Hodnotící metoda je vybranou komisí pravidelně upravována (vylepšována), čímž se zvyšuje její objektivnost. Při hodnocení je mimo jiné zohledněna významnost jednotlivých deskriptorů (vzhled výrobku, textura atd.) koeficienty významnosti. Taktéž je zohledněn výskyt většího počtu vad u jednotlivého deskriptoru, což celé hodnocení značně objektivizuje. Výsledky hodnocení jednotlivých výrobků jsou členy komise společně diskutovány, dochází k závěrečnému konsenzu a vyplnění závěrečného hodnotícího formuláře. Tento formulář je na vyžádání k dispozici i producentovi výrobku, který výsledku může využít k systematickému zlepšování kvality. (cs)
  • Sensory evaluation of meat (food) products by 5-Punkte-Skala allows independent assessment by trained assessors who regularly take part in the competition shows. The evaluation method is periodically adjusted (improved) by selected commission, what increases its objectivity. The evaluation, among other things reflected individual descriptors (product, texture, etc.) with significance coefficients. It also takes presence of a larger account of defects in a single descriptor, which significantly objectifies the evaluation. Results of the evaluation of each product are discussed by members of the commission, there is given a final consensus and is completed a final evaluation form. This form is available on request as well as the producer of the product, which could use the results for systematic improving of the quality. (en)
Title
  • DLG hodnocení masných výrobků
  • DLG hodnocení masných výrobků (cs)
  • DLG sensory evaluation of meat products (en)
skos:prefLabel
  • DLG hodnocení masných výrobků
  • DLG hodnocení masných výrobků (cs)
  • DLG sensory evaluation of meat products (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/13:43872455!RIV14-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • N
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 70083
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/13:43872455
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory training; 5-Point-Scale; sensory quality (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8307AF85089D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Gál, Robert
  • Jandásek, Josef
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-705-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 76 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software