Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Stejně jako v každém potravinářském odvětví i pekařský průmysl se neustále vyvíjí nové technologie, pro ulehčení nejen samotné výroby, ale zejména zlepšení senzorických vlastností finálních výrobků. V pekárenském průmyslu se poslední dobou významně rozšířilo používání enzymových preparátů. Enzymy jsou bílkovinné katalyzátory urychlující, spouštějící a upravující při teplotách kynutí chemické reakce. Cílem příspěvku je vytvoření přehledu enzymatických přípravků, jejich vlastností a využití v praxi.
- Stejně jako v každém potravinářském odvětví i pekařský průmysl se neustále vyvíjí nové technologie, pro ulehčení nejen samotné výroby, ale zejména zlepšení senzorických vlastností finálních výrobků. V pekárenském průmyslu se poslední dobou významně rozšířilo používání enzymových preparátů. Enzymy jsou bílkovinné katalyzátory urychlující, spouštějící a upravující při teplotách kynutí chemické reakce. Cílem příspěvku je vytvoření přehledu enzymatických přípravků, jejich vlastností a využití v praxi. (cs)
- As in any food industry and the baking industry is constantly developing new technologies to facilitate not only the production, but also improve the sensory properties of the final products. The baking industry has recently significantly expanded the use of enzyme preparations. Enzymes are protein catalysts catalyst, triggering and regulating temperatures rising chemical reaction. The aim of this work is to give an overview of enzyme preparations, their properties and their use in practice. (en)
|
Title
| - Enzymes in Bakery Techonology and their Use (en)
- Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití
- Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití (cs)
|
skos:prefLabel
| - Enzymes in Bakery Techonology and their Use (en)
- Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití
- Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871356!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871356
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lipase; protease; celulase; amylase; bread (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XLII. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Tauferová, Alexandra
- Tremlová, Bohuslava
- Eliášová, Martina
- Ošťádalová, Martina
- Malá, Lucie
- Čáslavková, Petra
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |