Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - During the immunohistochemistry examination we solve a problem, that searched antigen, in our case soya protein, is masked by foodstuff matrix and the antibody can not bind on it and that make the immunohistochemistry detection more difficult. To retrieve the soya antigen in meat products we used non-enzymatic methods. Tissues were incubated in seven unmasking dilutions by using microwave heat. It has been showed, that different pH, chemical composition and molarity of unmasking dilutions have an impact on the antigen retrieval. Unmasking dilutions citrate EDTA had the best results in terms of power and quality of bound of antibody and antigen (en)
- Při imunohistochemickém vyšetření se setkáváme s problémem, že hledaný antigen, v našem případě sójová bílkovina, je maskován potravinovou matricí a protilátka se na něj nemůže navázat, čímž je znesnadněna imunohistochemické detekce. K obnově sójového antigenu v masných výrobcích jsme použili neenzymatické metody. Tkáně byly inkubovány v sedmi demaskačních činidlech za použití mikrovlnného záhřevu. Ukázalo se, že odlišné pH, chemické složení i molarita demaskačních činidel má vliv na obnovu antigenu. Nejlepších výsledků z hlediska síly a kvality vazby protilátky a antigenu mělo demaskační činidlo citrát EDTA.
- Při imunohistochemickém vyšetření se setkáváme s problémem, že hledaný antigen, v našem případě sójová bílkovina, je maskován potravinovou matricí a protilátka se na něj nemůže navázat, čímž je znesnadněna imunohistochemické detekce. K obnově sójového antigenu v masných výrobcích jsme použili neenzymatické metody. Tkáně byly inkubovány v sedmi demaskačních činidlech za použití mikrovlnného záhřevu. Ukázalo se, že odlišné pH, chemické složení i molarita demaskačních činidel má vliv na obnovu antigenu. Nejlepších výsledků z hlediska síly a kvality vazby protilátky a antigenu mělo demaskační činidlo citrát EDTA. (cs)
|
Title
| - Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin
- Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin (cs)
- Antigen retrieval for immunohistochemistry examination of the foodstuff (en)
|
skos:prefLabel
| - Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin
- Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin (cs)
- Antigen retrieval for immunohistochemistry examination of the foodstuff (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871354!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871354
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - soy antigen; meat product; unmasking solutions; antigen retrieval (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kvalita potravín
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Tremlová, Bohuslava
- Řezáčová Lukášková, Zuzana
- Eliášová, Martina
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |