Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Struktura svalové tkáně odráží nároky, které jsou na ni kladené během života. Současně ale ovlivňuje také postmortální procesy, které nastávají po poražení jatečných zvířat. Základní stavební jednotkou svalu je svalové vlákno, které vlastně představuje svalovou buňku. Kontraktilní jednotkou jsou myofibrily. V myofibrilách nalezneme nejvíce zastoupené svalové bílkoviny - myosin a aktin. Na základě výstavby myosinových filament rozlišujeme typy svalových vláken. Jednotlivé typy se odlišují podle typu metabolismu a dle způsobu, jakým dokážou získat energii pro své kontrakce.
- Struktura svalové tkáně odráží nároky, které jsou na ni kladené během života. Současně ale ovlivňuje také postmortální procesy, které nastávají po poražení jatečných zvířat. Základní stavební jednotkou svalu je svalové vlákno, které vlastně představuje svalovou buňku. Kontraktilní jednotkou jsou myofibrily. V myofibrilách nalezneme nejvíce zastoupené svalové bílkoviny - myosin a aktin. Na základě výstavby myosinových filament rozlišujeme typy svalových vláken. Jednotlivé typy se odlišují podle typu metabolismu a dle způsobu, jakým dokážou získat energii pro své kontrakce. (cs)
- Muscle structure reflects the demands on this tissue performing during life. The structure influences post-mortem ganges after slaughtering as well. The basic structure unit of the muscles is the muscle fiber which constitutes a muscle cell. The contractile units of the muscle are myofibrils. Actin and myosin are the most abundant proteins in myofibrils and in muscles generally. Typology of the myofibres resides in the polymorphism of myosin structure. Fibre types differ in the type of metabolism and in the way they release the energy for their contractions. (en)
|
Title
| - Meat ageing - from muscle to meat (en)
- Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem
- Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem (cs)
|
skos:prefLabel
| - Meat ageing - from muscle to meat (en)
- Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem
- Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871139!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871139
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - contraction; fibre type; myosin; actin; sarcomere; myofibrils (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Steinhauser, Ladislav
- Steinhauserová, Pavla
- Kameník, Josef
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |