Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Dry fermented sausages (DFS) are very popular group of meat products, mainly for their distinctive sensory characteristics, but also for their safety. DFS belong to the stable meat products. Great attention should be paid to the quality assessment. Czech decree no. 326 in the wording of later regulations defines criteria, that can be applied in the quality assessment of selected DFS. In 2011 the very popular product on the Czech market - dry sausage Poličan from 4 meat processing companies (total 20 samples) has been analysed (chemical parameters, histochemical test, sensory evaluation). The fat content did not exceed the limit of 50%. The meat protein content did not comply with the minimum limit of in 5 samples. The histochemical analyse did not show that processors used machinery deboned meat in recipes. The evaluation criteria have been described for DFS in Germany, Austria and Slovak Republic. (en)
- Trvanlivé fermentované salámy představují velmi oblíbenou skupinu masných výrobků, především pro své výrazné senzorické vlastnosti, ale i pro svoji bezpečnost. Patří mezi stabilní masné výrobky. Hodnocení kvality je třeba věnovat velká pozornost. V ČR vymezuje Vyhláška č.326/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů kritéria, která lze uplatnit při hodnocení vybraných druhů TFS. V rámci rozsáhlé studie analýzy vybraných druhů masných výrobků v ČR proběhlo hodnocení salámu Poličan od 4 výrobců, celkem bylo analyzováno 20 vzorků. Analýza se zaměřila na fyzikálně-chemické ukazatele, mikroskopické - histochemické vyšetření a senzorické hodnocení. V žádném případě nedošlo k překročení limitu obsahu tuku ve výrobku, až na drobné výjimky (5 vzorků) byl splněn obsah čistých svalových bílkovin. Neprokázalo se použití strojně odděleného masa. Jsou popsána kritéria hodnocení TFS v Německu, Rakousku a na Slovensku.
- Trvanlivé fermentované salámy představují velmi oblíbenou skupinu masných výrobků, především pro své výrazné senzorické vlastnosti, ale i pro svoji bezpečnost. Patří mezi stabilní masné výrobky. Hodnocení kvality je třeba věnovat velká pozornost. V ČR vymezuje Vyhláška č.326/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů kritéria, která lze uplatnit při hodnocení vybraných druhů TFS. V rámci rozsáhlé studie analýzy vybraných druhů masných výrobků v ČR proběhlo hodnocení salámu Poličan od 4 výrobců, celkem bylo analyzováno 20 vzorků. Analýza se zaměřila na fyzikálně-chemické ukazatele, mikroskopické - histochemické vyšetření a senzorické hodnocení. V žádném případě nedošlo k překročení limitu obsahu tuku ve výrobku, až na drobné výjimky (5 vzorků) byl splněn obsah čistých svalových bílkovin. Neprokázalo se použití strojně odděleného masa. Jsou popsána kritéria hodnocení TFS v Německu, Rakousku a na Slovensku. (cs)
|
Title
| - Quality management of dry fermented sausages (en)
- Řízení kvality trvanlivých fermentovaných masných výrobků
- Řízení kvality trvanlivých fermentovaných masných výrobků (cs)
|
skos:prefLabel
| - Quality management of dry fermented sausages (en)
- Řízení kvality trvanlivých fermentovaných masných výrobků
- Řízení kvality trvanlivých fermentovaných masných výrobků (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871128!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871128
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - meat proteins; fat content; quality characteristics; quality assessment (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin %22Ingrovy dny%22
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |