Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Existují pšenice, které mají geneticky podmíněné různé netradiční vlastnosti jako je například jejich barva. Tato zrna mohou být použity v potravinářském průmyslu pro výrobu nových produktů, které by mohly být atraktivní pro spotřebitele pro pozitivní účinky na jejich zdraví. Fialové a modré formy pšenic obsahují antokyany, sloučeniny známé jako antioxidanty. Geny, které jsou zodpovědné za tyto sloučeniny jsou popsány a chromozomy lokalizovány. Výživová hodnota těchto pšenice je také studována.
- Existují pšenice, které mají geneticky podmíněné různé netradiční vlastnosti jako je například jejich barva. Tato zrna mohou být použity v potravinářském průmyslu pro výrobu nových produktů, které by mohly být atraktivní pro spotřebitele pro pozitivní účinky na jejich zdraví. Fialové a modré formy pšenic obsahují antokyany, sloučeniny známé jako antioxidanty. Geny, které jsou zodpovědné za tyto sloučeniny jsou popsány a chromozomy lokalizovány. Výživová hodnota těchto pšenice je také studována. (cs)
- There are wheat with different, genetically determined, grain colour: purple, blue yellow and white. These grains can be used in food industry for a production of new products which could be not only attractive for consumers but they would be also good for their health. The purple and blue forms content different anthocynanins, compounds well known as antioxidants. The genes, which expression causes these compounds production are described and chromosome localised with the tools of classical genetics and breeding methods. The nutritional value of these wheat was also studied. The better chicken production was described and some traits interesting for baking industry were also noted. (en)
|
Title
| - Barevné pšenice - genetika, šlechtění a potravinářské využití
- Barevné pšenice - genetika, šlechtění a potravinářské využití (cs)
- Coloured wheat - genetics, breeding, and food industry (en)
|
skos:prefLabel
| - Barevné pšenice - genetika, šlechtění a potravinářské využití
- Barevné pšenice - genetika, šlechtění a potravinářské využití (cs)
- Coloured wheat - genetics, breeding, and food industry (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00003138!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00003138
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - wheat; Triticum aestivum; anthocyanins; coloured grain (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Musilová, Milena
- Tremlová, Bohuslava
- Trojan, Václav
- Bartl, Pavel
- Martínek, Petr
- Vyhnálek, Tomáš
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |