Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to evaluate texture (Warner-Bratzler test) and colour (system CIELAB) of breast male and female wild pheasants. The male and female pheasants were divided into two groups. The first group was stored in cold store between 0 and 2°C, the second group was stored in the outside temperature. Texture and colour analyses were carried out on days 0, 7, 14, 21, 28. At the beginning of the experiment female pheasant were more tender than male pheasant, at the end of experiment meat from pheasant stored in cold store were more tender. We did not determined significant differences in colour parameters (L*, a*, b*) between group stored in cold store and stored in outside temperature. (en)
- Cílem práce bylo hodnocení textury (Warner-Bratzler test) a barvy (systém CIELAB) prsní svaloviny kohoutů a slepic divokých bažantů. Kohouti a slepice bažantů byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla uložena v chladírně při teplotě 0 až 2 ° C, druhá skupina byla uložena nevenkovním prostředí. Texturní a barevné analýzy byly provedeny ve dnech 0, 7, 14, 21, 28. Na začátku experimentu maso slepice bažanta bylo tužší než maso kohoutů, na konci experimentu maso z bažantů uložené v chladírně byly tužší. Nebyly nalezeny statisticky významné rozdíly v barevných parametrech (L *, a * b *) mezi skupinou uloženou v chladírně a ve venkovní teplotě.
- Cílem práce bylo hodnocení textury (Warner-Bratzler test) a barvy (systém CIELAB) prsní svaloviny kohoutů a slepic divokých bažantů. Kohouti a slepice bažantů byli rozděleni do dvou skupin. První skupina byla uložena v chladírně při teplotě 0 až 2 ° C, druhá skupina byla uložena nevenkovním prostředí. Texturní a barevné analýzy byly provedeny ve dnech 0, 7, 14, 21, 28. Na začátku experimentu maso slepice bažanta bylo tužší než maso kohoutů, na konci experimentu maso z bažantů uložené v chladírně byly tužší. Nebyly nalezeny statisticky významné rozdíly v barevných parametrech (L *, a * b *) mezi skupinou uloženou v chladírně a ve venkovní teplotě. (cs)
|
Title
| - Textura a barva bažantí zvěřiny
- Textura a barva bažantí zvěřiny (cs)
- Texture and colour of wild pheasant meat (en)
|
skos:prefLabel
| - Textura a barva bažantí zvěřiny
- Textura a barva bažantí zvěřiny (cs)
- Texture and colour of wild pheasant meat (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002206!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002206
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pheasant meat; colour; texture (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Saláková, Alena
- Gallas, Leo
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |