Description
| - Cílem práce bylo sledování vybraných fyzikálně chemických parametrů čerstvých kozích sýrů z produkce farmy v ČR. Bylo zjištěno: pH 4,87 ? 0,14; titrační kyselost (oSH) 98,09 ? 4,93, sušina 46,83 ? 1,57%, tuk v sušině 52,74 ? 5,24%, NaCl 2,08%? 0,54, aw 0,979 ? 0,007. Všechny sýry byly senzoricky výborné a složení odpovídalo údajům deklarovaných výrobcem.
- Cílem práce bylo sledování vybraných fyzikálně chemických parametrů čerstvých kozích sýrů z produkce farmy v ČR. Bylo zjištěno: pH 4,87 ? 0,14; titrační kyselost (oSH) 98,09 ? 4,93, sušina 46,83 ? 1,57%, tuk v sušině 52,74 ? 5,24%, NaCl 2,08%? 0,54, aw 0,979 ? 0,007. Všechny sýry byly senzoricky výborné a složení odpovídalo údajům deklarovaných výrobcem. (cs)
- The aim of this study was to determinate the composition and chosen physical parameters of samples fresh goat cheeses from farm in Czech republic. The following average values were obtained: pH 4,87 ? 0,14; titratable acidity (oSH) 98,09 ? 4,93, solid 46,83 ? 1,57%, fat in solid 52,74 ? 5,24%, NaCl 2,08%? 0,54, aw 0,979 ? 0,007. All samples were evaluated as excellent from the senzoric point of wiev and their composition corresponded with the composition declarated by producer. (en)
|