Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo porovnání termorezistence spór mezofilních druhů rodu Bacillus, vyskytujících se v syrovém mléce, ve vztahu k jejich přežívání v tepelně ošetřených mléčných výrobcích. U 58 kmenů 9 druhů rodu Bacillus byla stanovena termorez istence spór v mléce v rozsahu teplot 95 - 135 oC při různé expozici. Nejvyšší termorezistence byla zjištěna u B.licheniformis, jehož spóry přežily teplotu 135 oC. Spóry schopné klíčit byly u ostatních druhů zaznamenány při teplotě 120 oC s výjimkou B.coagulans a B.pumilus. Redukce spór byla nejrychlejší u B.cereus ve srovnání s B.licheniformis a B.subtilis. Výsledky poukazují na možnost přežívání některých spór r. Bacillus v mléce ošetřeném vysokými teplotami.
- Cílem práce bylo porovnání termorezistence spór mezofilních druhů rodu Bacillus, vyskytujících se v syrovém mléce, ve vztahu k jejich přežívání v tepelně ošetřených mléčných výrobcích. U 58 kmenů 9 druhů rodu Bacillus byla stanovena termorez istence spór v mléce v rozsahu teplot 95 - 135 oC při různé expozici. Nejvyšší termorezistence byla zjištěna u B.licheniformis, jehož spóry přežily teplotu 135 oC. Spóry schopné klíčit byly u ostatních druhů zaznamenány při teplotě 120 oC s výjimkou B.coagulans a B.pumilus. Redukce spór byla nejrychlejší u B.cereus ve srovnání s B.licheniformis a B.subtilis. Výsledky poukazují na možnost přežívání některých spór r. Bacillus v mléce ošetřeném vysokými teplotami. (en)
|
Title
| - HEAT RESISTANCE OF BACILLUS SPP. SPORES ISOLATED FROM MILK AND AGRICULTURAL ENVIRONMENT
- HEAT RESISTANCE OF BACILLUS SPP. SPORES ISOLATED FROM MILK AND AGRICULTURAL ENVIRONMENT (en)
|
skos:prefLabel
| - HEAT RESISTANCE OF BACILLUS SPP. SPORES ISOLATED FROM MILK AND AGRICULTURAL ENVIRONMENT
- HEAT RESISTANCE OF BACILLUS SPP. SPORES ISOLATED FROM MILK AND AGRICULTURAL ENVIRONMENT (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16170/01:00000495!RIV/2002/MSM/161702/N
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16170/01:00000495
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Bacillus spp., spores, termoresistance, UHT milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...ocetUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...nichUcastnikuAkce
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Janštová, Bohumíra
- Lukášová, Jindra
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |