Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to determine the influence of different content of extruded full-fat soybean (EFFSB) in the diets for broilers on apparent ileal amino acids digestibility (AIAAD). In the experiment total 260 ROSS 308 female chickens were used. Five dietary treatments were used; Control group (without EFFSB) and groups containing 4%, 8%, 12% and 16% of EFFSB. The experiment lasted from 10th to 38th day of age. The addition of EFFSB to the diets for broilers decreased body weight and worsened feed efficiency ratio. AIAAD was lower when diet contained more than 4% of full-fat soybean. The AIAAD was higher in E16 in comparison with E8 and E12 due to higher weight of pancreas and higher trypsin activity. (en)
- Cílem práce bylo stanovení vlivu stoupajíci hladiny extrudovaných plnotučných sojových bobů (EFFSB) v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin. Pokus byl proveden na 260 kohoutcích hybridní kombinace ROSS 308. Byly použity tyto krmné směsi: Kontrolní skupina (0 %) a čtyři pokusné skupiny s hladinou 4, 8, 12, 16 % extrudovaných sojových bobů v krmné směsi. Vlastní pokusné období bylo od desatého do 38 dne věku kuřat. Se vzrůstající hladinou extrudovaných sojových bobů v krmné směsi došlo k snížení stravitelnosti aminokyselin, kdy do úrovně 8 % EFFSB hodnota koeficientu stravitelnosti klesala a od této hladiny mírně stoupala. Tento trend ve stravitelnosti kopíroval výšku střevních klků a aktivitu trypsinu v trávenině. Koeficient stravitelnosti methioninu nebyl ovlivněn zařazením EFFSB.
- Cílem práce bylo stanovení vlivu stoupajíci hladiny extrudovaných plnotučných sojových bobů (EFFSB) v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin. Pokus byl proveden na 260 kohoutcích hybridní kombinace ROSS 308. Byly použity tyto krmné směsi: Kontrolní skupina (0 %) a čtyři pokusné skupiny s hladinou 4, 8, 12, 16 % extrudovaných sojových bobů v krmné směsi. Vlastní pokusné období bylo od desatého do 38 dne věku kuřat. Se vzrůstající hladinou extrudovaných sojových bobů v krmné směsi došlo k snížení stravitelnosti aminokyselin, kdy do úrovně 8 % EFFSB hodnota koeficientu stravitelnosti klesala a od této hladiny mírně stoupala. Tento trend ve stravitelnosti kopíroval výšku střevních klků a aktivitu trypsinu v trávenině. Koeficient stravitelnosti methioninu nebyl ovlivněn zařazením EFFSB. (cs)
|
Title
| - The effect of graded level of extruded full-fat soybean in diets for broiler on apparent ileal amino acids digestibility (en)
- Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin
- Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin (cs)
|
skos:prefLabel
| - The effect of graded level of extruded full-fat soybean in diets for broiler on apparent ileal amino acids digestibility (en)
- Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin
- Vliv vzrůstající hladiny extrudovaných sojových bobů v krmné směsi pro brojlery na stravitelnost aminokyselin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00192473!RIV13-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00192473
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - broiler; trypsin inhibitor; amino acid (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Mendel University in Brno
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - MendelNet 2012 - Proceedings of International Ph.D. Students Conference
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Rada, Vojtěch
- Lichovníková, Martina
- Foltyn, Marian
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendel University in Brno, Faculty of Agronomy
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |