Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo vyhodnotit rozdíly parametrů barvy a dalších ukazatelů (obsah sušiny a vnitrosvalového tuku a hmotnost jatečně opracovaného těla) prsní svaloviny kuřat ROSS 308 v závislosti na množství a druhu výpalků v krmné směsi. V našem pokusu jsme použili lihovarské výpalky z kukuřice a triticale. Hmotnost jatečně upraveného těla u prvního pokusu (DDGS triticale) byla v rozsahu 1,71 -- 1,93 kg, zatímco u druhého pokusu (DDGS kukuřice) byla hmotnost jatečně upraveného těla ve skupinách vyrovnanější, s variačním rozpětím 1,84 -- 1,88 kg. Byly zaznamenány významnější rozdíly (P<0,05) hodnot obsahu sušiny a vnitrosvalového tuku v prsní svalovině kuřat při zkrmování kukuřičných výpalků. Na hranici významnosti (P<0,05) jsme zaznamenali rozdíly průměrných hodnot světlosti masa mezi skupinou kontrolní a skupinami s přídavkem výpalků triticale, zatímco rozdíly hodnot daného ukazatele barvy masa ve skupinách s 10 a 20 % výpalků byly statisticky průkazné (56,26; 50,41). Při dávkování DDGS -- kukuřice byly rozdíly světlosti (L*) prsní svaloviny statisticky významné (P<0,01) mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami (58,79 -- 54,87; 54,33). U dalších ukazatelů hodnotících barvu masa (a*, b*, C*, h) byla statistická významnost jen v ojedinělých případech.
- Cílem práce bylo vyhodnotit rozdíly parametrů barvy a dalších ukazatelů (obsah sušiny a vnitrosvalového tuku a hmotnost jatečně opracovaného těla) prsní svaloviny kuřat ROSS 308 v závislosti na množství a druhu výpalků v krmné směsi. V našem pokusu jsme použili lihovarské výpalky z kukuřice a triticale. Hmotnost jatečně upraveného těla u prvního pokusu (DDGS triticale) byla v rozsahu 1,71 -- 1,93 kg, zatímco u druhého pokusu (DDGS kukuřice) byla hmotnost jatečně upraveného těla ve skupinách vyrovnanější, s variačním rozpětím 1,84 -- 1,88 kg. Byly zaznamenány významnější rozdíly (P<0,05) hodnot obsahu sušiny a vnitrosvalového tuku v prsní svalovině kuřat při zkrmování kukuřičných výpalků. Na hranici významnosti (P<0,05) jsme zaznamenali rozdíly průměrných hodnot světlosti masa mezi skupinou kontrolní a skupinami s přídavkem výpalků triticale, zatímco rozdíly hodnot daného ukazatele barvy masa ve skupinách s 10 a 20 % výpalků byly statisticky průkazné (56,26; 50,41). Při dávkování DDGS -- kukuřice byly rozdíly světlosti (L*) prsní svaloviny statisticky významné (P<0,01) mezi kontrolní skupinou a pokusnými skupinami (58,79 -- 54,87; 54,33). U dalších ukazatelů hodnotících barvu masa (a*, b*, C*, h) byla statistická významnost jen v ojedinělých případech. (cs)
- The aim of the study was to evaluate the changes in selected parameters (dry matter, intramuscular fat and weight of carcass) and colour parameters of pectoral muscles in chickens in dependence of the content and kind of distillers dried grain with solubles (DDGS) in feed ration. Corn and triticale DDGS were used in the experiment. 45 chickens of ROSS 308 were divided into 6 groups. The weight of carcass ranged from 1.71 to 1.93 kg by first experiment (DDGS triticale) and from 1.84 to 1.88 kg during second experiment. The content of dry matter and fat in breast muscles were statistically significantly higher (P<0.05) in the group with the highest kontent of corn DDGS in comparison with control group without DDGS. The value L* was statistically significantly higher (P<0.01) in breast meat of control group in comparison with breast muscle of groups feed corn DDGS. (en)
|
Title
| - Comparison of breast muscle colour of chickens feed by distillers dried grain with solubles (DDGS) from different origin (en)
- Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu
- Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu (cs)
|
skos:prefLabel
| - Comparison of breast muscle colour of chickens feed by distillers dried grain with solubles (DDGS) from different origin (en)
- Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu
- Porovnání barvy prsní svaloviny kuřat krmených výpalky (DDGS) různého původu (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00191366!RIV13-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00191366
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - system CIELab; DDGS; meat colour, chickens (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Mendelova univerzita v Brně
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XXXVIII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Dračková, Eliška
- Šubrt, Jan
- Lichovníková, Martina
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |