Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem pokusu bylo zjistit vliv tepelného ošetření (extruze) plnotučné sóje a jejího vzrůstajícího podílu v krmné směsi na aktivitu trypsinu u kuřat chovaných na maso. Do pokusu byli zařazeni kohoutci hybridní kombinace ROSS 308, kteří byli rozděleni do osmi skupin: kontrola bez sojových bobů, tři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 % a 12 % a čtyři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 %, 12 % a 16 % tepelně ošetřené plnotučné sóje. Pro vlastní stanovení aktivity trypsinu bylo vybráno 12 zvířat z každé skupiny. Statisticky průkazné (P 0,05) rozdíly byly zaznamenány mezi kontrolní skupinou (580,5+-34,1 U/ml) a skupinami s 12% (796,7+-31,6 U/ml) respektive 16% (969,2+-64,5 U/ml) podílem plnotučné sóji v krmné směsi. Aktivita trypsinu stoupala se zvyšujícím se podílem plnotučné sóji v krmné směsi jak tepelně neošetřené tak ošetřené pomocí extruze.
- Cílem pokusu bylo zjistit vliv tepelného ošetření (extruze) plnotučné sóje a jejího vzrůstajícího podílu v krmné směsi na aktivitu trypsinu u kuřat chovaných na maso. Do pokusu byli zařazeni kohoutci hybridní kombinace ROSS 308, kteří byli rozděleni do osmi skupin: kontrola bez sojových bobů, tři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 % a 12 % a čtyři skupiny s tepelně neošetřenými sojovými boby v množství 4 %, 8 %, 12 % a 16 % tepelně ošetřené plnotučné sóje. Pro vlastní stanovení aktivity trypsinu bylo vybráno 12 zvířat z každé skupiny. Statisticky průkazné (P 0,05) rozdíly byly zaznamenány mezi kontrolní skupinou (580,5+-34,1 U/ml) a skupinami s 12% (796,7+-31,6 U/ml) respektive 16% (969,2+-64,5 U/ml) podílem plnotučné sóji v krmné směsi. Aktivita trypsinu stoupala se zvyšujícím se podílem plnotučné sóji v krmné směsi jak tepelně neošetřené tak ošetřené pomocí extruze. (cs)
- An experiment was designed to study the effect of full-fat soybean on trypsin activity in small intestinal for broiler chicks. Four hundred thirty male ROSS 308 broiler chicks, 1 d of age, were randomly allocated to eight groups, each of which had four pens of 13 chicks per pen. The chicks were used to investigate the effects of thermal modified and raw full fat soybean on intestinal morphology. For trypsin activity investigation were used 12 chicks of each groups. Trypsin activity improve with high concentration of raw or thermal modified full-fat soybean. (en)
|
Title
| - Effect of heat treatment on full fat soybean on trypsin activity for broiler (en)
- Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat
- Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat (cs)
|
skos:prefLabel
| - Effect of heat treatment on full fat soybean on trypsin activity for broiler (en)
- Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat
- Vliv tepelného ošetření plnotučné sóje na aktivitu trypsinu u vykrmovaných kuřat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/12:00182659!RIV12-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/12:00182659
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - trypsin; proteaze inhibitor (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Rada, Vojtěch
- Lichovníková, Martina
- Foltyn, Marian
- Lohniský, Adam
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |