Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was evaluated effect of producer and other factors on the count of microorganisms in dry fermented sausage during the storage. Sausages from two different producers, stored 5 weeks at different temperature conditions (room temperature - 25 °C and 6 °C) were analysed. For each sample was analyzed edge and core. Total aerobic and facultative anaerobic mesophilic microorganisms (TCM), yeasts and moulds, lactic acid bacteria (LAB), coliform bacteria and enterococci were isolated from fermented sausage %22Poličan%22. Counts of enterococci were higher and TCM and LAB lower in the sausages from producer 2. Coliforms, yeasts and moulds were not found in any product. The effect of the storage temperature on microbial counts was significant (P<0,01) only in the case of LAB. (en)
- Cílem práce bylo posoudit vliv výrobce (1, 2) a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku typu %22 Poličan%22, a to při různých teplotách skladování. (pokojová teplota - 25°C, chladnička - 6° C). U každého vzorku se hodnotil okraj a střed. Z mikrobiologických ukazatelů byl sledován CPM, počet kvasinek a plísní, bakterií mléčného kvašení, koliformních mikroorganismů a enterokoků. U salámu výrobce 2 byl v porovnání s výrobcem 1 zjištěn vyšší(P<0,01) počet enterokoků a nižší(P<0,01) CPM a počet bakterií mléčného kvašení. Koliformní mikroorganismy, plísně a kvasinky nebyly detekovány v žádném z výrobků po celou dobu sledování. Teplota skladování měla vliv (P<0,01) pouze na počet bakterií mléčného kvašení.
- Cílem práce bylo posoudit vliv výrobce (1, 2) a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku typu %22 Poličan%22, a to při různých teplotách skladování. (pokojová teplota - 25°C, chladnička - 6° C). U každého vzorku se hodnotil okraj a střed. Z mikrobiologických ukazatelů byl sledován CPM, počet kvasinek a plísní, bakterií mléčného kvašení, koliformních mikroorganismů a enterokoků. U salámu výrobce 2 byl v porovnání s výrobcem 1 zjištěn vyšší(P<0,01) počet enterokoků a nižší(P<0,01) CPM a počet bakterií mléčného kvašení. Koliformní mikroorganismy, plísně a kvasinky nebyly detekovány v žádném z výrobků po celou dobu sledování. Teplota skladování měla vliv (P<0,01) pouze na počet bakterií mléčného kvašení. (cs)
|
Title
| - Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku %22Poličan%22
- Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku %22Poličan%22 (cs)
- Influence of the producer and other factors on microbial counts in dry fermented sausage %22Poličan (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku %22Poličan%22
- Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku %22Poličan%22 (cs)
- Influence of the producer and other factors on microbial counts in dry fermented sausage %22Poličan (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/09:00145093!RIV10-MSM-43210___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/09:00145093
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - lactic acid bacteria; fermented sausages; enterococci (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny, Konference s mezinárodní účastí o hygieně a technologii potravin.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Cwiková, Olga
- Svobodová, Dana
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| |
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |