About: Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku %22Poličan%22     Goto   Sponge   Distinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was evaluated effect of producer and other factors on the count of microorganisms in dry fermented sausage during the storage. Sausages from two different producers, stored 5 weeks at different temperature conditions (room temperature - 25 °C and 6 °C) were analysed. For each sample was analyzed edge and core. Total aerobic and facultative anaerobic mesophilic microorganisms (TCM), yeasts and moulds, lactic acid bacteria (LAB), coliform bacteria and enterococci were isolated from fermented sausage %22Poličan%22. Counts of enterococci were higher and TCM and LAB lower in the sausages from producer 2. Coliforms, yeasts and moulds were not found in any product. The effect of the storage temperature on microbial counts was significant (P<0,01) only in the case of LAB. (en)
  • Cílem práce bylo posoudit vliv výrobce (1, 2) a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku typu %22 Poličan%22, a to při různých teplotách skladování. (pokojová teplota - 25°C, chladnička - 6° C). U každého vzorku se hodnotil okraj a střed. Z mikrobiologických ukazatelů byl sledován CPM, počet kvasinek a plísní, bakterií mléčného kvašení, koliformních mikroorganismů a enterokoků. U salámu výrobce 2 byl v porovnání s výrobcem 1 zjištěn vyšší(P<0,01) počet enterokoků a nižší(P<0,01) CPM a počet bakterií mléčného kvašení. Koliformní mikroorganismy, plísně a kvasinky nebyly detekovány v žádném z výrobků po celou dobu sledování. Teplota skladování měla vliv (P<0,01) pouze na počet bakterií mléčného kvašení.
  • Cílem práce bylo posoudit vliv výrobce (1, 2) a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku typu %22 Poličan%22, a to při různých teplotách skladování. (pokojová teplota - 25°C, chladnička - 6° C). U každého vzorku se hodnotil okraj a střed. Z mikrobiologických ukazatelů byl sledován CPM, počet kvasinek a plísní, bakterií mléčného kvašení, koliformních mikroorganismů a enterokoků. U salámu výrobce 2 byl v porovnání s výrobcem 1 zjištěn vyšší(P<0,01) počet enterokoků a nižší(P<0,01) CPM a počet bakterií mléčného kvašení. Koliformní mikroorganismy, plísně a kvasinky nebyly detekovány v žádném z výrobků po celou dobu sledování. Teplota skladování měla vliv (P<0,01) pouze na počet bakterií mléčného kvašení. (cs)
Title
  • Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku %22Poličan%22
  • Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku %22Poličan%22 (cs)
  • Influence of the producer and other factors on microbial counts in dry fermented sausage %22Poličan (en)
skos:prefLabel
  • Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku %22Poličan%22
  • Vliv výrobce a dalších faktorů na počet mikroorganismů ve fermentovaném masném výrobku %22Poličan%22 (cs)
  • Influence of the producer and other factors on microbial counts in dry fermented sausage %22Poličan (en)
skos:notation
  • RIV/62156489:43210/09:00145093!RIV10-MSM-43210___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM 432100001)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349687
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62156489:43210/09:00145093
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • lactic acid bacteria; fermented sausages; enterococci (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [2B2B472C9704]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny, Konference s mezinárodní účastí o hygieně a technologii potravin.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Cwiková, Olga
  • Svobodová, Dana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • VFU
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-081-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 43210
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software