Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Senzorické a texturní vlastnosti sýrů se mění v průběhu jejich zrání. Optimálně zralý sýr je typický nejen svou chutí a aromatem, ale i texturou. Během zrání sýrů dochází k řadě biochemických změn, které se odrážejí nejen v senzorických vlastnostech, ale i ve vlastnostech texturních. U sledovaných tvarůžků byly stanoveny senzorické vlastnosti a byla provedena texturní analýza. Preferenčním testem pomocí slovní bodové stupnice byla hodnocena: vůně, barva, vzhled, stupeň prozrání, konzistence a chuť.
- Senzorické a texturní vlastnosti sýrů se mění v průběhu jejich zrání. Optimálně zralý sýr je typický nejen svou chutí a aromatem, ale i texturou. Během zrání sýrů dochází k řadě biochemických změn, které se odrážejí nejen v senzorických vlastnostech, ale i ve vlastnostech texturních. U sledovaných tvarůžků byly stanoveny senzorické vlastnosti a byla provedena texturní analýza. Preferenčním testem pomocí slovní bodové stupnice byla hodnocena: vůně, barva, vzhled, stupeň prozrání, konzistence a chuť. (cs)
- The ripened cheese is typical by taste and aroma and also texture. The object of research was the influence of ripening on sensory and texture properties of Olomouc cheese with the determination the optimum lenght of ripening for consumers. The samples were taken from the factory directly and stored in the same conditions in cold (7 °C) during 5 weeks. Aroma, colour, appearance, level of ripening, consistence, taste, dry matter and texture analysis by TIRA machine were followed. The best results of the flavour have been observed in three and four weeks storing. (en)
|
Title
| - Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti
- Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti (cs)
- The influence of ripening of olomouc cheese on its sensory and texture properties (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti
- Vliv délky zrání olomouckých tvarůžků na jejich senzorické a texturní vlastnosti (cs)
- The influence of ripening of olomouc cheese on its sensory and texture properties (en)
|
skos:notation
| - RIV/62156489:43210/07:00114149!RIV08-MSM-43210___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62156489:43210/07:00114149
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensory properties; cheese; texture; ripening (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Cwiková, Olga
- Nedomová, Šárka
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |